Gå til indhold
SYDVESTEUROPA

Der er spræl i fiskemarkederne

EU fremmer et fokus på at udvikle bæredygtigt fiskeopdræt og vil gøre sektoren mere konkurrencedygtig. Det åbner døre for danske virksomheder, der vil udvikle miljøvenligt fiskeopdræt i nogle af Europas mest fiskespisende nationer.
Ophold i Portugal, Spanien, Frankrig og Italien kalder på at nyde bordets glæder. Fisk og skaldyr en vigtig del af madkulturen i Sydvesteuropa, der huser størstedelen af EU’s produktion af akvakultur.

Spanien topper listen over EU’s største fiskeopdrætsproducenter, mens Frankrig og Italien ligger i topfem. 
 
Samlet set har EU dog et væsentligt handelsunderskud på området. For at sikre vækst i et erhverv, der særligt holder til uden for de store byer, skabe lokal beskæftigelse og fremme et mere bæredygtigt fiskeopdræt, har EU afsat en større sum til at udvikle Europas akvakultur.
 
Samtlige medlemslande har udviklet nationale udviklingsplaner, og investeringer i produktionsanlæg til akvakultur forventes at stige betydeligt de kommende år.
”Italien er den fjerde største akvakulturproducent i EU. Det er et land, hvor der satses meget på akvakultur, og tiden er rigtig for danske virksomheder til at tage del i opsvinget.”
Jørn Bang Andersen. Handelschef, Den Danske Ambassade i Italien.

Vækst i nye bassiner

Portugal har som mål at fordoble sin akvakulturproduktion inden 2020. Spanien, der er den største fiskeimportør i EU, godkendte i 2014 en vækststrategi for at øge sin produktion af akvakultur fra 267.000 tons i 2012 til 370.000 tons i 2020 og 528.000 tons i 2030.

Det er godt nyt for danske eksportører, der er blandt EU’s førende inden for miljøvenligt fiskeopdræt og ressourceeffektive akvakultursystemer som recirkulationsanlæg.
 
”I Frankrig arbejder vi ud fra en vækststrategi, der satser på en mere miljøvenlig og bæredygtig produktion som et middel til at differentiere sig,” forklarer sektoransvarlig for fødevarer og landbrug på Den Danske Ambassade i Frankrig, Tina Schou.

Vil du vide mere om din virksomheds muligheder på i sydvesteuropa? 

Så kontakt os og hør nærmere.

Loading...

    Vil du Vide mere?  Se vores relaterede indhold 

    Loading...