Gå til indhold
MENA-regionen

Ørkenturisme kan gøre sand til guld for dansk design

I Mellemøsten ventes der 150 millioner internationale besøgende i 2030. Regionen skal bygge mere end 500 hoteller og en række nye lufthavnsterminaler. Det giver muligheder for bl.a. danske designvirksomheder. The Trade Council i Dubai kan hjælpe dig ind på markedet.


I de kommende år vil mere end 500 nye hoteller, med over 170.000 værelser, se dagens lys i Mellemøsten. The Trade Council i MENA-regionen ser derfor store eksportmuligheder for danske designvirksomheder, der leverer til kontraktmarkedet.

 

Kontraktmarkedet i Mellemøsten er relevant for virksomheder, der leverer alt fra møbler og interiør til akustik og lyd. Hvis man som dansk designvirksomhed drømmer om at få del i væksten i regionen, skal der rykkes hurtigt. Både Qatar og De Forenede Arabiske Emirater udvider lige nu turismeinfrastrukturen til to store begivenheder, der forventes at tiltrække hundredetusindvis af besøgende: FIFA World Cup 2022 i Qatar og Verdensudstillingen Expo 2020 i Dubai.   


Møbler og øvrigt inventar til hoteller skal være af høj kvalitet, fremstå pænt og fremfor alt kunne modstå slidtage. Det stiller store krav til leverandørerne – og danske virksomheder er netop verdenskendte for at levere moderne produkter af høj kvalitet.


”Især i Oman, De Forenede Arabiske Emirater og Qatar bygges der nye hoteller med høj fart. Det er både internationale og lokale hotelkæder, der bygger, og vi oplever en stor efterspørgsel efter danske produkter”, fortæller Sarah Bo Hansen, handelsrådgiver for design på Det Danske Generalkonsulat i Dubai.

 

Hotelbyggeri i Mellemøsten

423 nye hoteller er under konstruktion i Mellemøsten alene.

Dette er fordelt på:

  • 54.000 værelser i Forenede Arabiske Emirater
  • 48.000 værelser i Saudi Arabien

Derudover råder lande som Libanon over en stor mængde boutique-hoteller, som i høj grad efterspørger designklassikere og klassisk, skandinavisk design. 

For at få fordel af disse muligheder for dansk erhverv iværksætter The Trade Council i MENA-regionen en række initiativer i 2019, der har til formål at positionere danske løsninger inden for design som et stærkt brand i Mellemøsten.

En første mulighed bliver en delegation til De Forenede Arabiske Emirater og Saudi Arabien, hvor danske virksomheder får lejlighed til at pitche deres løsninger og produkter til nøglebeslutningstagere inden for hospitality-sektoren; nærmere bestemt lufthavnsterminaler og hoteller. The Trade Council opfordrer danske design-virksomheder til at tage kontakt for at blive delegationen og høre mere om markedspotentialet i Mellemøsten.


forenede arabiske emirater

I forbindelse med verdensudstillingen Expo2020 i Dubai vil mere end 50.000 nye værelser stå klar i emiratet for at kunne huse de 25 millioner, der forventes at besøge udstillingen. Dette gør Dubai til det perfekte kontraktmarked for danske og internationale leverandører.

saudi arabien

Saudi Arabien planlægger at udvikle landets turismesektor med en ambition om at tiltrække 30 millioner besøgende i 2030 – og denne strategi indebærer udvikling af både lufthavne og hoteller. Med initiativer såsom Red Sea Project ønsker Saudi Arabien at udvikle området langs rødehavskysten, hvilket forventes at blive en afgørende faktor for landets turismevækst.


skal din virksomhed tage del i det store turismeboom i mena-regionen?

Så kontakt os og hør nærmere.

Loading...

    Vil du vide mere? se vores relaterede indhold

    Loading...