Gå til indhold
Libanon

Lufthavnsprojekt i Libanon skaber milliardkontrakter

En stor stigning i turisme og rejsende til hjertet af Mellemøsten kræver dansk know-how og innovative løsninger til opgradering af Libanons eneste kommercielle lufthavn. Fra 2030 forventes det at over 20 millioner rejser gennem Libanon, hvilket skaber efterspørgsel på virksomheder inden for luftfart, IT-systemer og lufthavnssikkerhed. The Trade Council i Libanon kan åbne dørene for din virksomhed og gøre dig klar til take-off.

I 2019 udbydes der kontrakter for 3,3 milliarder kroner, i forbindelse med udvidelsen af Beirut Rafic Hariri International Airport og den dertilhørende infrastruktur, for at imødekomme det stigende antal besøgende, der rejser til Middelhavsstaten.

Efter at have set sin del af konflikter og negative effekter af borgerkrigen i Syrien, har en stabil sikkerhedssituation og politiske fremskridt medvirket til, at Libanon igen tiltrækker mange turister – især til hovedstaden Beirut, som førhen blev betragtet som "Mellemøstens Paris".

Dette har dog medført en stor belastning på landets eneste kommercielle lufthavn, hvor makskapaciteten på 6 millioner årlige rejsende for længst er blevet overskredet – senest med 8,8 millioner i 2018. For at imødekomme den stigende vækst, har den libanesiske regering iværksat en omfattende opgradering af lufthavnen og dens operationelle evner, som kræver leverandører til blandt andet konstruktion af terminaler, bagagebånd, energigeneratorer, kølesystemer, interiør, IT-systemer og sikkerhedsforanstaltninger og meget mere.

Dansk luftfartsdelegation kan skabe lokal kontakt

The Trade Council i Libanon arrangerer i oktober en dansk luftfartsdelegation, som skal hjælpe danske virksomheder med at skabe kontakt til libanesiske interessenter, beslutningstagere og institutioner, der er involveret i alle områder af opgraderingen af lufthavnen for at promovere smarte, kvalitetssikre og bæredygtige løsninger. Dette har tidligere været betydningsfuldt for den danske virksomhed Fibrenetix:

“The Trade Council hjalp min virksomhed og jeg med at sætte en delegation op ved et 3-dages besøg i Libanon. Ambassadens handelsrådgivere havde med stor nøjagtighed analyseret vores firma og produkter og fundet de vigtigste nøglespillere og stakeholders på markedet, samt opsat møder med ledelsen i disse virksomheder. Jeg var meget imponeret over The Trade Councils professionelle tilgang og afvikling af delegationen, som var en stor succes for vores virksomhed og definitionen af at ‘gå den ekstra mil’.”
Jes Nagel CEO i Fibrenetix

Hvorfor Libanon?

Med en nylig regeringsdannelse og planlagte reformer er der optimistiske udsigter for den libanesiske økonomi. Turisme-sektoren er den hurtigst voksende i landet, ligesom turisme ud af landet er et stort forretningsområde, der forventes at stige med 14% de næste 2 år.

Libanon er et marked, der kendetegnes af høj levestandard, stærk service- og kvalitetsorienteret kultur, frie markeds- og investeringsmuligheder. Derudover nyder Libanon godt af en fordelagtig og central beliggenhed i MENA-regionen tæt på Europa, hvilket gør landet til en ideel indgangsvej til det mellemøstlige marked for danske virksomheder.

SKAL DIN VIRKSOMHED bidrage til Den STORE lufthavns fornyelse?

Så kontakt os og hør nærmere:
Loading...

    vil du vide mere om nye markedsmuligheder? se vores relateret indhold

    Loading...