Gå til indhold
Kina

Kinesisk offshore har medvind

Kina har en førende position som et af de største markeder inden for offshore vindkraft, og væksten forventes at stige stødt frem mod 2021. Både ude og hjemme anses Danmark som en pioner inden for vindenergi, og med afsæt i vores store forskningsinstitutioner, testfaciliteter og forsyningskæder, samt førende virksomheder i branchen, søger det kinesiske marked nu mod dansk ekspertise.

I 2018 installerede Kina 1,8 GW offshore vind, hvilket er mere end noget andet sted. I dag er Kina det tredje største land målt på antal kumulative GW installeret, og hvis tingene går som planlagt, forventes det at Kina i 2021 vil være verdens største målt på installeret offshore GW.

Som følge af det stærkt vækstende kinesisk marked for grøn vindenergi, organiserede ambassaden i Beijing den første ’’Sino-Danish Offshore Wind Workshop’’, i oktober 2018, i samspil med kinesiske State Power Investment Corporation (SPIC), som er en af de største offshore vindudviklere i Kina. Tilbagemeldingerne fra deltagerne var særdeles positive, og efterfølgende har en stor del af de deltagende virksomheder modtaget konkrete henvendelser fra kinesiske udviklere.

Nu bliver successen gentaget.

Derfor er danske virksomheder, med interesse og løsninger relateret til offshore vindkraft, inviteret til at deltage på dette års ’’Sino-Danish Offshore Wind Workshop’’. Workshoppen afholdes af Trade Council China, i samarbejde med SPIC og Yancheng Municipal Government, og finder sted  i byen Yancheng i Jiangsu-provinsen, i starten af juni 2019.

Til denne workshop vil danske virksomheder få mulighed for at præsentere deres løsninger overfor potentielle kunder og samarbejdspartnere, deltage i networking events samt besøge eksisterende og fremtidige offshore vindparker ud for Yancheng.

quote ikon
“Efter oplysningerne om franske EDF’s investering i en ny offshore vindpark i Kina for nyligt, må danske offshore vindvirksomheder nok til at spørge sig selv, om de har råd til IKKE at være en del af offshore vind udbygningen i Kina…’’
Lars Eskild Jensen Leder af Trade Council Chinas Energy & Maritime team på ambassaden i Beijing.

Dansk-kinesisk pilotprojekt baner vejen frem

Med opbakning fra NEA (National Energy Administration, det kinesiske energiministerium), den danske Energistyrelse og Trade Council China, vil SPIC udarbejde et førsteklasses dansk-kinesisk offshore vind pilotprojekt, for at styrke det bilaterale samarbejde om etablering og udvikling af en dansk offshore vind supply chain i Jiangsu-provinsen. Det forklarer Yin Fei, der er medlem af Partikomiteen, cheføkonom og ingeniør fra SPIC Jiangsu Electric Power Co., Ltd.

Med en voksende globalisering og med dansk-kinesisk politisk opbakning på området for offshore vindenergi, har danske virksomheder, som arbejder med sektoren, i høj grad gunstige muligheder for at være med til at styrke vindmøllebranchens udvikling og bane vej for endnu flere eksportordrer, jointventures og andre former for globalt samarbejde.

Vil du vide mere om markedsudviklingen i Kina eller om workshoppen i juni?

Så kontakt os gerne:
Loading...

    vil du vide mere om nye markedsmuligheder? se vores relateret indhold

    Loading...