Gå til indhold
Singapore

Hjælp Singapore med at opskalere en bæredygtig fødevareproduktion

Singapore har behov for hjælp til at producere langt flere fødevarer på det eksisterende meget lille landareal. Her kan du læse mere om en række konkrete muligheder for danske virksomheder med erfaring og kompetencer inden for state-of-the-art teknologi, udstyr og løsninger til nye, bæredygtige landbrug.

Singapore importerer i dag mere end 90% af dets fødevareforbrug fra resten af verden. Dette skyldes manglen på landbrugsland i et land med 5,6 mio. mennesker fordelt på et område, der svarer til Bornholm plus 25%. Singapores regering anerkender behovet for at opbygge en stærkere og bæredygtig lokal egenproduktion samtidig med at man ønsker at reducere afhængigheden af importerede fødevarer. 

De alvorlige forsyningsproblemer opstået i kølvandet på Covid-19 har medvirket til en række meget konkrete initiativer, der skal øge landets egenproduktion af fødevarer. Handlingsplanen ’Singapore Express 30x30 Vision’ arbejder mod at øge andelen af den lokale produktion af fødevarer fra 10% i dag til 30% i 2030. De lokale landbrug producerer for nuværende primært salater, fisk og æg, hvilket alle er klassificeret som vigtige næringsgrupper.

I tillæg til den åbenlyse udfordring med at producere mere på mindre plads, står Singapore også over for problemer med mangel på arbejdskraft og et klart behov for at arbejde meget ressourceeffektivt. Derfor har singaporeanske landbrug kastet sig over bæredygtige teknologier, og lokale, licenserede landbrug kan søge medfinansiering fra regeringen til indkøb af moderne teknologi og udstyr – som en del af Singapores ’National Food Security Agenda’. Samlet set er der for perioden 2021-2025 afsat mere end DKK 270 mio. til at hjælpe landbruget med at øge sit afkast på en bæredygtig og ressourceeffektiv måde.

Endelig ses også en tværgående offentlig indsats for at opbygge et nationalt økosystem for kompetenceudvikling og videndeling, hvor man ønsker at sammenbringe innovative kræfter inden for uddannelse, forskning og udvikling.

Konkrete forretningsmuligheder inden for bæredygtige landbrugsløsninger

Der er helt aktuelt og meget konkret en række muligheder for danske virksomheder med erfaring og kompetencer inden for state-of-the-art teknologi, udstyr og løsninger til nye, bæredygtige landbrug i Singapore. På kort sigt drejer det sig primært om undersektorerne salat-, fisk- og ægproduktion.

Relevante danske løsninger kunne f.eks. bestå af:

  • Bæredygtige løsninger til vertikalt landbrug, indendørs og udendørs, samt til ’rooftop farming’. 
  • Ekspertise inden for land- og havbaseret aqua kultur teknologi og lukkede systemer for fiske/-dambrug. 
  • Ekspertise inden for destruktion af udtjente høns på kyllingefarme. 
  • Bæredygtige totalløsninger for landbrugsaffaldsbehandling (specifikt gylle og spildevand) samt overgang til en cirkulær økonomi.

Singapore har allerede etableret sig som et attraktivt marked for udvikling af nye fødevarekoncepter i Sydøstasien. Landets ’Food Innovation scene’ tiltrækker en række nye spillere på området for laboratoriefremstillede fødevarer, kødfrie proteiner og lignende. I december 2020 godkendte Singapore Food Agency verdens første laboratoriefremstillede kyllingekød, og der er fastlagt en række retningslinjer for sikker udvikling af denne form for nye fødevaretyper. Derfor kan der også eksistere gode muligheder for danske virksomheder med innovative løsninger inden for dette felt.

Vil du vide mere? Kontakt vores senior handelsrådgiver på ambassaden i Singapore

Loading...