Gå til indhold
asien

Hastigt voksende sundhedssektor har behov for danske løsninger

Sundhedsindustrien i Indien, Bangladesh og Pakistan vokser med tigerspring, og det skaber gode eksportmuligheder for danske virksomheder. Det gælder særligt inden for hospitalssektoren, men der efterspørges også udstyr og service til laboratorier samt teknologi til produktion af medicin og medicinsk tilbehør.

I de kommende år vil sundhedssektoren i Indien, Bangladesh og Pakistan vokse markant, viser prognoser.
 
Sydasiens sundhedssektor er ved at skifte fra behandling til forebyggelse, hvilket skaber behov for nye teknologier, produkter og behandlingsmetoder. Den danske sundhedsindustri har længe haft fokus på forebyggelse, hvilket kan give danske virksomheder et forspring på det sydasiatiske sundhedsmarked.
 
Sydasien står også over for store udfordringer på sundhedsområdet. Udbredelsen af ikke-smitsomme sygdomme (NCD’er) er ifølge WHO årsag til cirka to tredjedele af alle dødsfald i Indien, Bangladesh og Pakistan. NCD’er omfatter blandt andet diabetes, hjertekarsygdomme, kræft og åndedrætsforstyrrelser. Regionen er også præget af kraftig urbanisering og deraf forurening, såvel som ændrede levevilkår har medført usund livsstil og manglende fysisk aktivitet.
 
Her kan den danske sundhedsindustri træde til, fortæller Søren Nørrelund Kannik-Marquardsen, handelschef på Danmarks ambassade i Indien:
quote ikon

Danske virksomheder er nogle af de bedste i verden til at behandle disse sygdomme. Det er derfor en fantastisk mulighed for de danske virksomheder at komme ind på markederne i Sydasien. Vi kan hjælpe danske løsninger ind på markedet i hele regionen og skabe forbindelse med lokale virksomheder i alle dele af værdikæden.

Søren Nørrelund Kannik-Marquardsen Handelschef på Danmarks ambassade i Indien

Det har Sydasiens sundhedssektor brug for:

  • Teknologi til produktion af medicin og medicinsk tilbehør.
  • Udstyr og service til laboratorier. Services kan eksempelvis være overvågning og kontrol af forsøg.
  • Teknologi, der kan muliggøre fjern- og/eller mobil-diagnosticering.
  • Udstyr til hurtig diagnosticering, så en større befolkningsgruppe kan screenes. Med hovedparten af det nuværende udstyr tager det mellem 24 og 72 timer at få resultaterne.
  • Medicinsk teknologi og udstyr, der kan medvirke til tidlig diagnosticering, og som kan håndteres af ikke-specialiseret sundhedspersonale. Det kan mindske patienternes udgifter til behandling.

Muligheder for danske virksomheder

Der er gode eksportmuligheder for danske virksomheder i Indien, Bangladesh og Pakistan, når det gælder området for behandling af ikke-smitsomme sygdomme.

The Trade Council i Sydasien følger udviklingen på området og kan blandt andet hjælpe danske eksportører med at vurdere regulatoriske muligheder, markedsmæssige forhold og hjælpe med at finde den rigtige partner.

Skal din virksomhed være med til at styrke sundheden i Sydasien?

Så kontakt de danske ambassader i regionen:
Loading...

    Er du interesseret i at læse mere om sundhedssektoren eller de forskellige landes markeder? se relateret indhold:

    Loading...