Gå til indhold
Frankrig

Frankrig higer efter dine grønne løsninger

Grøn omstilling står højt på agendaen i Frankrig. Energigiganten EDF vil bygge 75.000 nye ladestationer til elbiler og der skal investeres mere end 2,6 mia. kr. over de næste syv år for at gøre Frankrig til et cykelvenligt land. Få hjælp til at angribe det boomende franske marked for grøn trafik, byplanlægning og deleløsninger.

Når de store franske byer over de næste syv år bl.a. anlægger infrastruktur for mere end 2,6 mia. kr. er det blot en del af en større grøn omstilling i Frankrig. Mange flere elbiler skal på vejene. De miljøskadelige køretøjer skal ud, samtidig med at delebiler, cyklisme og bedre byplanlægning skal ind for at gøre Frankrig grønnere. Omstillingen sker lige nu, så du skal cykle hurtigt, hvis dine løsninger skal over målstregen.
Den franske regering har nemlig lanceret en række ambitiøse initiativer til at sikre alternativer til bilkørsel og ikke mindst tung dieseldreven transport. Således skal franske virksomheder med over 100 ansatte fra i år definere deres mobilitetsplaner, herunder fokus på deletransport og andre indsatser for at nedsætte co2-fodsporet.

”Der er tale om en transition, som er værd at følge for danske virksomheder, der arbejder med grønne transportformer, underleverandører til bilindustrien, dele-platforme/applikationer, smart-city og infrastruktur. Vi ser en reel politisk opbakning til den grønne transition ikke mindst drevet af problemer med stærk luftforurening i flere af de franske metropoler og dermed også et marked i hastig vækst for løsninger til at fremme grøn mobilitet samt for rådgivere med specifik ekspertise inden for transport og planlægning,” siger Karen-Luise Johansen Geslin, Senior eksportrådgiver på den danske ambassade i Paris.

Foto: Renault

Der sker virkelig meget i Frankrig indenfor grøn mobilitet lige nu - og her står danske virksomheder stærkt med erfaring fra grønne løsninger i Danmark.... Vi kommer til at se opgaver blive sendt i offentlige udbud lokalt og projekter der udvikles i privat regi, hvilket vi vil følge tæt på ambassaden

Karen-Luise Johansen Geslin, Handelsrådgiver Den danske ambassade i Paris

Mange flere op på cyklen

Senest har regeringen offentliggjort en ambitiøs national cykelplan, der skal tredoble antallet af personer, som cykler til og fra arbejde, inden år 2024. Ligeledes er Frankrig i dag det land i Europa, hvor der er det andet største antal af elbiler. Og Frankrig producerer nogle af de førende modeller indenfor el- og hybridbiler, hvor de franske bilfabrikanter PSA og Renault er vigtige spillere.

Således åbner markedet mulighed for at komme i dialog med verdensaktører på området, hvor smartgrid-løsninger, energiudvinding, batteriudviklere og genbrugssystemer til disse, delkomponenter til biler efterspørges.

”Der sker virkelig meget i Frankrig indenfor grøn mobilitet lige nu - og her står danske virksomheder stærkt med erfaring fra grønne løsninger i Danmark. Da det er et område med stor disruption, kan det være et interessant marked for mange aktører, ikke mindst udviklere af deleplatforme, såvel som systemløsninger relateret til elmobilitet. Vi kommer til at se opgaver blive sendt i offentlige udbud lokalt og projekter der udvikles i privat regi, hvilket vi vil følge tæt på ambassaden,” siger Karen-Luise Johansen Geslin.

Hun opfordrer danske virksomheder med grønne løsninger til at kontakte ambassaden for at finde de rette indgang til at angribe det store franske marked. Og bølgen ser ud til at rulle hurtigere og hurtigere, hvor Paris blandt andet har OL i 2024 at kigge frem mod. Inden da skal byernes by nå at gennemføre en ambitiøs grøn omstilling med trafikken i fokus.

 

frankrig går grønne veje

  • Energigiganten EDF bygger med partnere 75.000 nye ladestationer til 600.000 elbiler i Frankrig, Belgien, Storbritannien og Italien.
  • Franske storbyer som Paris, Grenoble, Lyon og Strasbourg satser hårdt på cyklisme med udbygning af cykelstier og grøn deletransport (cykler, løbehjul, scootere, biler.)
  • Målsætning om at tredoble antallet af cyklende til og fra arbejde i hele landet.

Vil du vide mere om din virksomheds muligheder på det franske marked?

Så kontakt os og hør nærmere.

Loading...

    Vil du vide mere? SE vores relaterede indhold

    Loading...