Gå til indhold
Kina

Dansk sundhedsministers besøg styrker dialog på sundhedsområdet

Et stærkt vedvarende samarbejde både i det offentlige og det private er blevet endnu tættere, da den danske sundhedsminister Ellen Trane Nørby besøgte Beijing og Guangzhou i april 2018 i forbindelse med fejringen af 10-års jubilæet for den strategiske partnerskabsaftale mellem Kina og Danmark.

Dansk delegationsbesøg 

Gennem de seneste 10 år har Danmark og Kina arbejdet tæt sammen for at styrke deres samarbejde på en bred vifte af områder. På sundhedsområdet har vi oplevet stærk og stødt fremgang fra begge sider med tæt myndighedssamarbejde om fx initiativer, der skal få processer vedrørende import og eksport af lægemidler og medicinsk udstyr samt etableringen af datterselskaber i Kina til at gå langt smidigere.


Sidste måned var en delegation fra Sundhedsministeriet og den danske Lægemiddelstyrelse på besøg i Kina for at mødes med kinesiske myndigheder, højtstående embedsmænd og lokale institutioner og organisationer sammen med danske virksomheder baseret i Kina.

”Sådanne besøg er med til at binde Danmark og Kina tættere sammen og vil også kunne skabe det fokus på danske sundhedsløsninger, som danske virksomheder kan være med til at levere.”
Kristian Teglkamp, Leder af sundhedsteamet  Den danske ambassade i Kina

Den danske delegation og de danske virksomheder havde ved flere lejligheder mulighed for at tale med de kinesiske myndigheder og lufte de spørgsmål og bekymringer, de måtte have vedrørende det kinesiske marked og de ændringer, som det undergår for tiden.

Ved at forbinde det politiske fokus med interesserne fra de danske virksomheder i møder som disse, skaber vi rum for gensidig forståelse og dialog, forklarer Kristian Teglkamp, som er lederen af sundhedsteamet på den danske ambassade i Beijing og ansvarlig for planlægning og udførelsen af besøget:

”Sådanne besøg er med til at binde Danmark og Kina tættere sammen og vil også kunne skabe det fokus på danske sundhedsløsninger, som danske virksomheder kan være med til at levere.” 

”Delegationsbesøg skaber en endnu tættere dialog mellem det hjemlige ministerium og os der har vores daglige gang på ambassade og konsulater her i Kina.”
Kristian Teglkamp, Leder af sundhedsteamet  Den danske ambassade i Kina 

Lokal ambassade assistance
Lederen af sundhedsteamet på den danske ambassade i Beijing, Kristian Teglkamp, som var ansvarlig for planlægningen og udførelsen af besøget fastslår, at besøget uden tvivl har haft en enorm positiv indvirkning for danske virksomheder i Kina. Som bindeledet mellem de danske og kinesiske parter er Kristian på daglig basis i kontakt med både private selskaber og sundhedsmyndigheder og assisterer ved samarbejde og markedsudfordringer i Kina.


”Delegationsbesøg skaber en endnu tættere dialog mellem det hjemlige ministerium og os, der har vores daglige gang på ambassade og konsulater her i Kina”

Vil du vide mere om din virksomheds muligheder i Kina? 

Så kontakt os og hør nærmere. 

Loading...

    Vil du læse mere?  se vores relaterede indhold

    Loading...