Gå til indhold
Indonesien

Affald er fremtidens energikilde i Indonesien

Hver dag mister Indonesiens hovedstad, Jakarta, 7000 tons værdifulde ressourcer, når de dumpes på Sydøstasiens største losseplads, Bangtar Gebang. For hele Indonesien er det ca. 70 millioner tons affald der hvert år dumpes, brændes illegalt af eller i lille grad genanvendes. Ambassaden i Jakarta er frontløber på at indhente værdien fra disse ressourcer, og du kan komme ind på markedet.

Indonesiens regering stiler efter at håndtere 70 pct. af landets affald i 2025, men pr. 2020 håndteres kun ca. 40 pct. Derfor skal ingeniører, arkitekter, politikere og rådgivere med ekspertise inden for affaldshåndtering og affaldsteknologier drive implementeringen af god affaldshåndtering i Indonesien de kommende år.

Som verdens fjerde mest befolkede land har Indonesien stort potentiale, men landet står over for enorme udfordringer i forhold til affaldshåndtering og energiforsyning. Blot for 2022 forventes det, at 70 millioner tons affald genereres i Indonesien og mindre end halvdelen indsamles. Til trods for at det i 2008 blev ulovligt at dumpe affald, bliver det uindsamlede affald afbrændt eller dumpet i vejkanter og vandområder, hvilket skaber en toksisk forurening af miljøet. Indsamlet affald ender oftest på en af landets allerede overfyldte lossepladser, hvilket leder til stor forurening.

Nu du skal komme ind på markedet

Danske virksomheder er førende i at levere innovative og integrerede affaldshåndteringssystemer, hvilket er en kompetence der med stor fordel kan benyttes i Indonesien. Nu er det bedste tidspunkt for virksomhederne at komme ind på markedet for interessen fra regeringen er stor. I 2020 blev der med dansk hjælp etableret det første stor-skala refuse derived fuel (RDF) anlæg i Cilacap, Indonesien. Anlægget modtager 200 tons/dag affald fra Cilacap og nærliggende byer og omdanner det til tørrede og lagerfaste piller, hvilke bliver benyttet som brændsel i cementproduktionen i stedet for kul. RDF-anlægget i Cilacap har inspireret den Indonesiske regering til at ville implementere 20 andre RDF-anlæg i andre byer i perioden 2022-2024. Det næste anlæg skal bygges i DKI Jakarta ved Sydøstasiens største losseplads, Bantar Gebang, og det skal operere med 2000 tons/dag. Private virksomheder er også begyndt at udvikle RDF-anlæg, bl.a. på Bali. 

Affaldshåndtering i Indonesien kræver RDF-anlæg og andre innovative løsninger, især da traditionelle forbrændingsanlæg med energiproduktion er finansielt urentable på grund af den store investering det kræver, de nuværende lave el-takster og aftagers skepsis over for at købe energi produceret fra affald. Et nyt præsidentielt dekret fra 2022 om affald-til-energi kan dog  understøtte implementeringen af løsninger fremadrettet. RDF er finansielt attraktivt i Indonesien, da løsningen danner grundlag for flere indtægtskilder, dvs. salget af alternativ brændsel til cementfabrikker, salget af genanvendelige materialer, afgifter knyttet til omdirigeringen af affald samt mulighed for plastik kreditter. 

Den kommende etablering af 20 RDF anlæg er en oplagt mulighed for danske virksomheder at komme ind på markedet ved at tilbyde teknologiske og finansielle løsninger, som konsulenter, mm. 

Din kontakt i Indonesien

Vil du vide mere om dine muligheder? Kontakt os i dag.
Loading...