Gå til indhold
Malaysia 

Kuala Lumpur er Asiens nye IT-hub

Indien har Bangalore, USA har Silicon Valley, og Sydøstasien har nu fået Kuala Lumpur. Flere danske virksomheder har allerede set mulighederne i storbyen.

Når man lander i Kuala Lumpur, fornemmer man straks en by i vækst. De nye bygninger tårner op overalt. Lydene og vibrationerne fra bygningsarbejdere og store maskiner er ikke til at overhøre. Kuala Lumpur er på alle måder en by med vokseværk og høje ambitioner i mere end én forstand.  Det er ingen hemmelighed, at den malaysiske regering igennem flere år har arbejdet på at positionere Kuala Lumpur som en attraktiv destination for internationale virksomheders IT-afdelinger, og den målsætning er ved at lykkes. Flere store virksomheder er allerede begyndt at fylde de nye bygninger, og regeringen byder virksomhederne velkommen med åbne arme og attraktive vilkår for at etablere en IT-afdeling i Kuala Lumpur. Det malaysiske IT-marked er allerede et af de mest udviklede i regionen, og sektoren forventes at vokse yderligere syv procent frem mod 2019.

Danske virksomheder flytter til Kuala Lumpur

Flere af verdens største IT-virksomheder har allerede fået øjnene op for Malaysia og Kuala Lumpur som IT-destination. Kuala Lumpur udbyder en bred vifte af muligheder i forhold til kvalitet og kompetencer inden for IT. Dette afspejles i den brede portefølje af arbejdsopgaver som indebærer både produktion, forskning og udvikling samt datacentre for forskellige internationale virksomheder. Blandt disse virksomheder finder vi Apple, AT & T, eBay, Google, Hewlett-Packard, Microsoft, Oracle og Qualcomm. Men det er ikke kun store internationale virksomheder, der er flyttet til Kuala Lumpur. En række danske virksomheder er allerede rykket til byen. I Kuala Lumpur finder man blandt andet Ørsted, Topdanmark og Sitecore, som alle har haft succes med at etablere deres IT-afdeling i Sydøstasien. Sitecore etablerede deres IT-afdeling i Kuala Lumpur i 2014, og afdelingen er siden vokset med stor succes. 
"Takket være stærke lokale partnerskaber og Sitecores MSC-status har vi formået at undgå det frygtede bureaukrati, så vi har været i stand til at fokusere den vigtigste årsag til at etablere vores forretning i Malaysia: adgang til højt kvalificerede og ambitiøse medarbejdere, der kan være med til at gøre Sitecore til et endnu bedre produkt og virksomhed." 
Thomas Starlit, General Manager Sitecore 
Sitecore etablerede deres IT-afdeling i Kuala Lumpur i 2014, og afdelingen er siden vokset med stor succes

Kvalificeret arbejdskraft fra mange lande

Malaysia og Kuala Lumpur ligger centralt i Asien. Med en time til Singapore og to timer til Vietnam, Thailand og Indonesien har landet let ved at tiltrække velkvalificerede IT-kompetencer fra hele regionen. Grundet landets placering i ASEAN, der er sammenslutningen af de sydøstasiatiske lande, fungerer Kuala Lumpur som en gateway til et regionalt marked med over 600 millioner mennesker. Det er større end den samlede befolkning i USA og Japan, og det kan mærkes hos Sitecore.
”I dag er vi mere end 100 mennesker hos Sitecore i Malaysia, som arbejder i et moderne, internationalt kontor, hvor 15 forskellige nationaliteter samarbejder, innoverer og skaber resultater hver dag.” 
Thomas Starlit, Site Manager Sitecore 

Kuala Lumpur er allerede et regionalt omdrejningspunkt med mange virksomheder. Mere end 3.600 multinationale selskaber har deres globale og regionale repræsentationskontorer i Malaysia. På den seneste top-ti liste udarbejdet af det britiske konsulentfirma A.T. Kearney, bliver Malaysia placeret på en tredjeplads over egnede lande i forbindelse med offshoring af virksomheder på verdensplan. Her er Malaysia kun overgået af Indien og Kina.

Hør hvorfor Sitecore valgte at etablere sig i malaysia

Play video

Derfor skal du vælge Kuala Lumpur

·         Lave driftsomkostninger 
·         Stor tilgængelighed af kvalificeret arbejdskraft
·         God IT-infrastruktur
·         Lave energiomkostninger
·         Mulighed for 100 procent udenlandsk ejerskab (MSC status)
·         Stort netværk af internationale IT-afdelinger

Ønsker du at høre mere om din virksomheds muligheder i malaysia?

Så kontakt os og hør nærmere.

Loading...

    Vil du vide mere?  Se vores relaterede indhold

    Loading...