Gå til indhold
Business insights 

Stor interesse for tech-ambassadør blandt danske virksomheder

Hør Business Insights' nye podcast, hvor Udenrigsminister Anders Samuelsen og den nye tech-ambassadør, Casper Klynge, fortæller, hvordan techplomacy gavner de danske virksomheder. 

Dansk erhvervsliv har i den grad taget godt imod, at Danmark siden 1. september har haft sin egen ambassadør midt i teknologimekkaet Silicon Valley i Californien.

Det fortæller tech-ambassadøren Casper Klynge i et podcast-interview med The Trade Council (tidl. Eksportrådet).

“Vi har fået virkelig mange henvendelser fra danske virksomheder, som synes - og jeg tror ikke, jeg løfter nogen hemmeligheder her - at det er en ret innovativ og god måde at tænke diplomati på. De kan godt se, at denne nye platform kan hjælpe dem ud i verden,” siger Casper Klynge.

Et af de erklærede mål med tech-kontoret, der foruden kontoret i Silicon Valley også har fået base i Beijing og København, er nemlig eksportfremme for danske virksomheder. Ifølge Casper Klynge kan det foregå på mange forskellige måder.

Hør hele podcasten med Anders Samuelsen og Casper Klynge på vores kanal Business Insights.  

Kan gøre kagen større

Et eksempel kunne være at hjælpe danske virksomheder, der arbejder med kunstig intelligens.

Med tech-ambassaden har de nu fået en platform, der ifølge Klynge forhåbentlig vil kunne skabe netværk både blandt andre virksomheder såvel som investorer.

“Hvis vi sammen med andre gode kollegaer i The Trade Council kan være med til måske at lave et eksportfremstød eller tiltrække opmærksomhed omkring de investeringsmuligheder, der er for danske højt specialiserede eller højteknologiske virksomheder på det område, så er det klart, at vi også kan være med til at gøre kagen større.”

En forspildt mulighed

Det var udenrigsminister Anders Samuelsen, der i maj udnævnte Casper Klynge til tech-ambassadør.

Samuelsen understreger, at eksportfremme er én blandt flere prioriteter for tech-ambassaden, og at den skal positionere Danmark på teknologidagsordenen i bred forstand.

Men han synes det vil være en forspildt mulighed, hvis vi ikke også udnyttede den nye platform til at promovere danske virksomheder.

“Tech-ambassadøren vil forhåbentlig skabe en ny dialog med en bred vifte af tech-aktører. Det vil danske virksomheder selvfølgelig kunne drage nytte af. Og så skal initiativet markedsføre Danmark og dansk erhvervsliv globalt som værende det, vi er, nemlig fremme i skoene på den teknologiske udvikling.”

“Det kunne f.eks. være, at der opstod muligheder for danske virksomheder for at samarbejde med nogle af de globale tech-virksomheder. På den måde kan danske virksomheder jo også bliver eksponeret for mulige investorer, og så er vi for alvor i gang."
Anders Samuelsen  Udenrigsminister 
 Den danske tech-ambassadør skal gøre kagen større for danske virksomheders eksport i udlandet

Åbne nye markedsmuligheder

Anders Samuelsen spår, at initiativet vil kunne komme mange forskellige typer af virksomheder til gode.

“IT-virksomheder, men også andre som har ambitioner f.eks. i forhold til den digitale omstilling. Igen er ideen, at vi skal skabe et netværk, der er bredere end det eksisterende kommercielle. Mit håb er, at det også samtidig kan åbne nogle nye markedsmuligheder.”

“Det kunne f.eks. være, at der opstod muligheder for danske virksomheder for at samarbejde med nogle af de globale tech-virksomheder. På den måde kan danske virksomheder jo også bliver eksponeret for mulige investorer, og så er vi for alvor i gang.”

Ser store muligheder

Hvis vi kigger et par år frem i tiden håber Anders Samuelsen, at tech-ambassadøren blandt andet har været med til at gøre kagen større for danske virksomheders eksport i udlandet.

Casper Klynge ser det i den forbindelse som et stort plus, at Danmark er det første land i verden til dedikeret at sætte fokus på teknologi og digitalisering.
“Og det giver selvfølgelig nogle spin-off-effekter for danske virksomheder og danske kommercielle interesser, som vi enormt gerne arbejder på ved siden af de andre opgaver, vi har. Så det ser jeg ret store muligheder for, at vi kan gøre,” siger Casper Klynge.

Hør flere podcasts på vores kanal Business Insights, og få inspiration til at eksportere til nye markeder. 

 

læs mere

Loading...