Gå til indhold
SDG 7: Bæredygtig energi

MASH Biotech gør affald til energi

MASH Biotech bruger ressourcer fra udviklingslande til at producere bæredygtig energi og bidrager dermed til opnåelse af verdensmål nummer 7. 
Play video

Hos MASH Biotech skal affald ikke gå til spilde. Det kan bruges til at skabe bæredygtig energi og dermed være med til at efterleve FN’s verdensmål 7 om at sikre bæredygtig energi til alle.

Virksomheden arbejder globalt, og CEO Jakob Andersen ser blandt andet enestående muligheder i de ressourcer, som udviklingslandene ligger inde med. Han fremhæver den store cashewnøddeproduktion i Tanzania, hvor skallerne kan bruges til andet end blot affald.

”Vi kan omdanne dem til elektricitet, som de kan bruge for eksempel til at vande markerne.”

Hvis andre virksomheder i Danmark gerne vil arbejde med verdensmålene i deres forretning, har Jakob Andersen især ét råd til, hvordan det skal gribes an:

”En ting, som man i hvert fald ikke kan gøre, det er at sidde i Danmark og tro, at man kan udvikle et eller andet, der giver rigtig god mening for, lad os sige, en landbefolkning i Kenya. Det hænger ikke sammen. Du skal derned.”

Se Jakob Andersen fortælle mere om MASH Biotechs arbejde med FN’s verdensmål 7 i videoen ovenfor og læs mere om virksomheden her

Se hele temanummeret 'Bæredygtig Business' her