Gå til indhold
SDG 17: Partnerskaber for handling

Access2innovation matcher virksomheder & UNOPS hjælper i hus

Det er essentielt, at myndigheder og den private sektor arbejder sammen for at opnå FN's 17 verdensmål i 2030. Derfor matcher access2innovation virksomheder med lokale organisationer i udviklingslande og UNOPS hjælper projekter i hus. 

Access2innovation 

Play video

unops

Play video

For access2innovation er partnerskaber helt afgørende for at realisere FN’s verdensmål. Derfor matcher de danske virksomheder med lokale organisationer, der kan skabe forretning og bæredygtige resultater.

”Access2innovation er ligesom et avanceret datingsite.”

Sådan beskriver Jacob Ravn, Head of Secretariat for access2innovation, den danske virksomhed, som arbejder for verdensmål 17.

”Vi finder konkrete behov i samarbejde med civilsamfundsorganisationer, særligt i Østafrika, og matcher så dem op med danske virksomheder, forskningsinstitutioner og myndigheder, og bygger på den måde nye, lokale cases op,” uddyber han.

Samtidig arbejder FN's organisationen UNOPS (United Nations Office for Project Services) med at etablere partnerskaber i nogle af verdens farligste områder. Deres rådgivning kan være tungen på vægtskålen for netop de virksomheder, som access2innovation hjælper igang og står over for at investere i landene.

I alt støtter UNOPS projekter i mere end 80 lande verden over, bl.a. i Afghanistan og Myanmar.

”Mange virksomheder synes, det kan være vanskeligt at gå ind på nye markeder, så vi i UNOPS kan være med til at give en forståelse for de risici, der er tilstede på det pågældende marked, men vi kan også aflaste virksomheden i forhold til de risici,” fortæller Grete Faremo, Executive Director hos UNOPS.

Netop den form for rådgivning er afgørende i forhold til at etablere partnerskaber på globalt plan, der bidrager til en bæredygtig udvikling.

”Vores rådgivning og støtte betyder, at investeringer, der kan være vanskelige at få et ja til, ender med at få et ja,” siger Grete Faremo.

Hør mere om UNOPS' arbejde for bæredygtige partnerskaber og hvilke behov access2innovation oplever en efterspørgsel på i udviklingslandene i videoerne ovenfor. Læs mere om access2innovation på deres hjemmeside og lær mere om UNOPS arbejde med partnerskaber her

Se hele temanummeret 'Bæredygtig Business' her