Gå til indhold
SDG 10: mindre ulighed 

Peter Larsen Kaffe løfter indtjening for landmænd

Mange kaffebønder i lande som Colombia, Tanzania og Kenya har svært ved at forsørge deres familier på trods af, at kaffen er økologisk. Derfor hjælper Peter Larsen Kaffe bønderne til en højere indtjening gennem uddannelse.

Play video

Den danske kaffeproducent Peter Larsen Kaffe har siden 1998 produceret økologisk og Fairtrade kaffe. Virksomheden importerer kaffebønner fra bl.a. Colombia, Tanzania og Kenya. Selvom bønderne kan sælge kaffen dyrere, når den er økologisk, har de stadig svært ved at forsørge deres familier.

”Det er vi nødt til at tage alvorligt, og det gør vi ved at hjælpe kaffeproducenterne op på et højere niveau gennem uddannelse,” forklarer udviklings- og kommunikationschef i Peter Larsen Kaffe, Lars Aaen Thøgersen.

Indsatsen løfter producenternes indtjeningsmuligheder.

”De ting, vi gør som virksomhed, giver genlyd, også selvom vi kommer fra et lille land som Danmark,” siger Lars Aaen Thøgersen.

Hør ham fortælle mere om, hvordan de bruger verdensmålene i deres indsats i videoen og læs mere om virksomhedens projekt "Kaffe for en bedre fremtid."

Se hele temanummeret 'Bæredygtig Business' her