Gå til indhold
Sundhed

Sundhedsbølge sender økologi frem i Emiraterne

Stor vækst i salget af økologiske fødevarer i De Forenede Arabiske Emirater. Fokus på sundhed og bæredygtighed trækker salget til både private og turismebranchen. Danmark står stærkt på dette felt, og The Trade Council kan hjælpe din virksomhed ind på markedet.

Økologi havner i stigende grad på hotellernes bugnende buffeter og på spisebordene i De Forenede Arabiske Emirater. I Dubai og de andre storbyer er sundhed og bæredygtighed havnet øverst på agendaen, hvilket smitter af på udvalget i landets supermarkeder og i den enorme turismeindustri. Danmarks position som førende producent af økologiske fødevarer kan åbne for muligheder i landet.

”Vi ser lige nu en udvikling, hvor økologi er den del af fødevaremarkedet med højest vækst i Emiraterne. I forvejen er det et land, der virkelig har brug for fødevarer med lille egenproduktion. Selv om der er generel økonomisk bekymring om fremtiden i Emiraterne, er dette et marked i vækst, og økologi er ikke dyrere end konventionelle varer her,” siger Edith Christmas, senior handelsrådgiver på Danmarks generalkonsulat i Dubai.

 

”For danske virksomheder handler det om at samle et helt nyt marked op. Vi er så dygtige på det økologiske område, og det er oplagt at vise det i Emiraterne. Hvis landet vil gå ud af denne vej, så er Danmark den oplagte partner med høje standarder og mærkninger. Selv om en række danske virksomheder allerede er på markedet, er der masser af plads til, at flere virksomheder og produkter kommer ind her,” siger Edith Christmas.

 

The Trade Council sætter løbende fokus på økologiske fødevarer fra de danske producenter, og du er velkommen til at kontakte os for at høre, hvordan du kommer med i promoveringen.


Hotelsektoren er et meget stort marked, og det er super vigtigt for eksportører at finde de rette distributører til både detail- og især hotelsegmentet for at finde indgangene til et meget stort marked. Timingen er meget god lige nu.

Edith Christmas, handelsrådgiver  Danmarks Generalkonsulat i Dubai

Gode muligheder i hotel- og servicebranchen

Interessen for økologiske fødevarer er nu så markant i landet, at både udenlandske og lokale leverandører retter fokus denne vej. Specielt hotel- og servicebranchen er interessant at rette blikket imod, idet 60 procent af fødevarerne bliver afsat her til de mange turister, der hvert år besøger landet.

 

”Hotelsektoren er et meget stort marked, og det er super vigtigt for eksportører at finde de rette distributører til både detail- og især hotelsegmentet for at finde indgangene til et meget stort marked. Timingen er meget god lige nu,” forklarer Edith Christmas, der blandt andet nævner landets unge historie som baggrund.

 

Landet har med kun 50 år på bagen taget kæmpe skridt og opnået enorm velstand, men også fået masser af sundhedsmæssige udfordringer som diabetes med i købet. Nu er der søsat mange initiativer med kampagner om livsstil, mad og sundhed.

 

”Der er en sund udvikling i landet med fokus på økologi, sundhed og vestlige trends. Der en kæmpe vækst i fitnessmarkedet, og vi ser en udvikling, hvor der popper nye butikker og varegrupper op med sundhed som omdrejningspunkt,” siger Edith Christmas. 

Hun nævner kæden Organic Food & Cafe, der består af fire butikker kun med økologi, der har været frontløber med introduktion af økologiske fødevarer i Emiraterne.

 

Fakta om de Forenede Arabiske Emirater

·         Landet importerer 80 pct. af fødevarerne

·         Omkring 70 pct. af befolkningen forbruger økologi

·         Take-away hitter: 60 pct. bestiller mad ugentligt

·         11.000 restauranter og 500 nye hvert år

·         Fedme er et problem: 67 pct. mænd og 72 pct. kvinder er overvægtige

 

Vil du vide mere om erhvervsfremstødet i november og din virksomheds muligheder i emiraterne?

Så kontakt os og hør nærmere.

Loading...