Gå til indhold
PODCAST: MADSPILD OG FØDEVARETAB

Behov for bæredygtige fødevarer giver eksportmuligheder

Madspild er et kæmpe problem globalt, men der ligger også et stort forretningspotentiale i at finde konkrete løsninger på udfordringerne. Hør CEO Mette Lykke fortælle i denne podcast hvordan selskabet Too Good To Go gør madspild til god forretning. Kontakt The Trade Council for at høre om dine muligheder for bæredygtig fødevareeksport.


Hør hvordan madspild bliver penge værd

Alle kan vinde på at reducere madspild. Dette er tanken bag konceptet i virksomheden Too Good To Go, hvor man kan sælge de sidste madvarer på hylderne ved lukketid til reduceret pris. Det fortæller CEO Mette Lykke.

”Forbrugerne vinder ved, at de får kvalitetsmad til en lavere pris, og forretningerne vinder ved, at de får lov til at redde denne mad samtidig med, at de får nye forbrugere ind i butikken. Samtidig tjener de rent faktisk penge på det. Og der er ikke så mange CSR-projekter her i verden, hvor man også kan tjene penge. Så på denne måde vinder alle," siger Mette Lykke fra Too Good To Go.

  

Mange flere selskaber kan tænke i samme bæredygtige baner, for innovation inden for fødevaresektoren kan være et stærkt virkemiddel til at løse de globale udfordringer. Både i produktionen og i forhold til madspild, mener CEO Lise Walbom fra organisationen Food Nation.

”I den vestlige del af verden er det en udfordring med madspild, vi står over for, mens man på den sydlige halvkugle mere står over for et fødevaretab. Der, hvor dansk teknologi i særlig grad har store muligheder for at gøre en forskel og præsentere løsninger til fremtiden, er på den sydlige halvkugle," siger Lise Walbom fra Food Nation.


Madspild er ligeledes højt på agendaen i The Trade Council, der samarbejder med en række organisationer og NGO'er på verdensplan for at skabe løsninger, hvor danske virksomheder kan spille en rolle.

Vil du vide mere om dine muligheder for bæredygtig fødevareeksport?

Så kontakt os og hør nærmere.

Loading...