Gå til indhold
VIDEO

Den danske ambassade hjælper

Danske virksomheder med en drøm om at etablere sig i Afrika, bør overveje at kigge nærmere på Ghana. Med 28 millioner indbyggere er det vestafrikanske land blandt de største markeder i Vestafrika, og der er solid opbakning og lokalt kendskab at hente hos den danske ambassade. Se videoen med vores rådgiver, der kommer med sine bedste råd. 
“Ghana er et enormt spændende marked i disse år, særligt kan vi se et marked for eksempelvis energiforsyning og byggeri, der er i vækst,” forklarer rådgiver for The Trade Council Jacob Kahl Jepsen, som nu er blevet afløst som eksportrådgiver på den danske ambassade i Ghana af Søren Robenhagen. Sammen med deres kolleger hjælper de danske virksomheder fra kontoret ved den danske ambassade i hovedstaden Accra.

“Vores erfaring er, at Ghana primært tiltrækker mindre og mellemstore virksomheder. Men vi har også nogle af de virkelig store virksomheder, og den dynamik det skaber, er fantastisk. Dem, der kommer herud, er gode til at hjælpe hinanden, for eksempel når vi mødes hvert kvartal i gruppen af danske virksomheder. Det er unikt,” fortæller Jacob Kahl Jepsen. 

Se videoen nedenfor og få hans bedste råd til at gøre forretning i Ghana. 

Det skal du vide om business i ghana 

Play video

Overordnet er det ghanesiske marked præget af, at en stor del af landets varer importeres fra andre lande, blandt andet fordi den lokale produktion er relativt omkostningstung, og det gør det særligt attraktivt for udenlandske virksomheder at komme ind på markedet. 

The Trade Council har de seneste fem-seks år hjulpet en række danske virksomheder med at få hul igennem til det ghanesiske marked. De kan sidde med ved kundemøder, vejlede om papirarbejde eller scoute for potentielle kunder og samarbejdspartnere. Samtidig giver The Trade Council strategisk rådgivning om, hvordan man navigerer i det politiske landskab. 

“Men vi har også helt lavpraktisk hjulpet ghanesere, f.eks. arkitekter, med at få kontakt til det danske arbejdsmarked, og det har skabt en stor interesse for dansk arkitektur og vores måde at bygge boliger på, som har resulteret i store kontrakter for danske arkitektfirmaer i Ghana. Så det er et område, hvor vi i de nordiske lande har skabt et godt trademark. Det kan vi bygge videre på i fremtiden,” konkluderer Jacob Kahl Jepsen. 

Afrika Infrastruktur fonden

Afrika Infrastruktur Fonden, der forvaltes af A.P. Møller Capital, har til formål at finansiere infrastrukturinvesteringer i Afrika. Investeringerne vil understøtte bæredygtig økonomisk vækst i regionen samtidig med, at investorerne opnår en attraktiv forrentning af deres kapital. 

Fonden har især fokus på projekter inden for transport og logistik samt energi produktion og transmission og har en forventet levetid på 10 år. Målsætning er at foretage 10-15 investeringer. Den forventede kapitaltilsagn for fonden er på 1 milliard USD. 

Investorer: PKA, Pension Danmark, PFA Pension, Lægernes Pension, Danica, SEB Pension og A.P. Møller Holding.

Ønsker du at vide mere om din virksomheds muligheder i ghana?

Så kontakt os og hør nærmere.

Loading...