Gå til indhold
Japan

Bæredygtighed på dagsordenen i Japan

Bæredygtighed er i den grad på vej på dagsordenen i Japan, og derfor gør mange virksomheder lige nu klar til at kunne besvare den øgede efterspørgsel fra forbrugerne, hvor øget fokus på bæredygtig produktion og klimaaftryk fylder mere og mere.

Danske virksomheder er førende på bæredygtighed, og det giver et klart forspring i forhold til fremtidens forbrugere. Derfor kigger mange japanske virksomheder mod Danmark og danske virksomheder for at være forberedte på de nye forventninger fra klimabevidste forbrugere. I Japan fremskyndes bevidstheden om bæredygtighed og klimaaftryk særligt nu på grund af stigende energipriser og Japans behov for at levere på ambitiøse klimamålsætninger.

Et klart eksempel på at bæredygtigheden slår igennem er på fødevareområdet, hvor efterspørgslen for bæredygtige fødevarer er steget betragteligt de seneste år. Den udvikling skaber nye muligheder på det japanske marked for danske fødevarevirksomheder, hvor netop høj kvalitet og bæredygtighed er i hovedsædet.

Danske animalske produkter er allerede anerkendt i Japan for deres høje kvalitet, fødevaresikkerhed og ensartethed. Derimod er bæredygtighedselementet, dyrevelfærd og fraværet af antibiotika mindre kendt på trods af, at Danmark er blandt verdens mest effektive producenter af bæredygtige fødevarer. Det skal der laves om på!

Derfor har den danske ambassade i Tokyo i samarbejde med en række centrale interessenter (Landbrug & Fødevarer, Mejeriforeningen, Food Nation og Fødevarestyrelsen) etableret et partnerskab, der skal udbrede kendskabet til de danske bæredygtighedskvaliteter i det japanske marked. Partnerskabet skal øge attraktionen og lette markedsadgangen for de danske virksomheder, der kan levere teknologier og indsatser som bidrager til den grønne omstilling i den animalske produktion. 

NYT SDG forum

Målrettet Japans øgede fokus på bæredygtighed og danske virksomheders førerposition lancerer ambassaden i Tokyo i slutningen af året et eksklusivt SDG forum. Formålet er at samle førende danske og lokale virksomheder inden for bæredygtighedsområdet i Japan, hvor vi sammen sætter fokus på, hvordan man succesfuldt implementerer bæredygtighed i en japansk kontekst.

Som medlem af vores SDG forum får du adgang til en række eksklusive events, hvor der er mulighed for vidensdeling og netværk med relevante aktører, så vi sammen kan accelerere bæredygtighed og den grønne omstilling yderligere i Japan. Du kan kontakte vores handelschef i Tokyo, Dinna Aamand Hansen, for mere informatiom om det nye forum.

Kontakt

Hvis du har interesse i det japanske marked og bæredygtighed, om det enten er inden for fødevarer eller andre sektorer, så tøv endelig ikke med at række ud til vores handelschef i Tokyo, Dinna Aamand Hansen. Kontakt også Dinna, hvis du er interesseret i at høre mere omkring SDG Forum.
Loading...