Gå til indhold
Tjekkiet

Bliv klogere på markedsmulighederne i Tjekkiet

Tjekkiet står til at modtage EUR 7 mia. fra genopretningsfaciliteten. Ud af det samlede beløb fra genopretningsfaciliteten forventes ca. 42 pct. at gå til grøn omstilling og ca. 22 pct. til digitalisering. 

Tiltagene i den tjekkiske genopretningsplan inkluderer:

  • Finansiering af storskala-renovering af beboelsesejendomme og offentlige bygninger samt børnepasnings- og langtidsplejefaciliteter med fokus på at øge energieffektiviteten (EUR 1,6 mia.)
  • Støtte til installationen af vedvarende energikilder i virksomheder og husholdninger (EUR 430 mio.)
  • Investering i løsninger inden for genanvendelse og cirkulær økonomi, herunder optimering af vandforbruget i virksomheder (EUR 141 mio.)
  • Fornyelse af det digitale pensum på uddannelser, herunder digitalt skoleudstyr, nye universitetsprogrammer med fokus på digitale trends, opkvalificering g omskoling inden for digitale færdigheder (EUR 585 mio.)
  • Investering i digital omstilling og øget cybersikkerhed inden for offentlig administration, domstolssystemet og sundhedssektoren (EUR 450 mio.)
  • Opførelse af nye hospitaler, anskaffelse af nyt medicinsk udstyr, forbedring af kræftscreenings-programmer, udrulning af e-Health og fokus på langvarig pleje (EUR 823 mio.)

 

Her kan du læse mere om den tjekkiske genopretningsplan (på tjekkisk)

Klik her for at læse en rapport om offentlig digitalisering i Tjekkiet og mulighederne for dansk eksport (s. 5-21)

Klik her for at læse nyheden: Danske digitaliseringsløsninger kan bane vejen i Tjekkiet og Slovakiet (thetradecouncil.dk)

Loading...

Eksport nyheder Vil du have seneste nyt fra The Trade Council i din indbakke?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så hører du fra os snart.