Gå til indhold
Sydkorea

Vestas indgår joint venture om vindmølle-fabrikker i Sydkorea

Det koreanske marked for havvind gennemgår en betydelig modning i disse år, og det er også blevet bemærket hos Vestas. Virksomheden har nu udvidet deres lokale kontor i Seoul.

Korea er åben for business på det grønne område, hvor særligt danske virksomheder står stærkt, og det skaber store eksportmuligheder. Samtidig er Sydkorea en stærk spiller med en veludviklet industri, der er internationalt anerkendt inden for bl.a. stål, skibsbyggeri og kabler. Det giver landet et gunstigt udgangspunkt for at kunne levere til havvindindustrien.

Der er dog nogle dele af forsyningskæden, hvor den lokale industri lige nu ikke kan matche de danske kompetencer. Det gælder især inden for produkter og services relateret til styresystemer til vindmøller, infrastruktur til transformerstationer, ingeniørrådgivning og konsulentydelser samt en række andre ydelser i forbindelse med opførelse af havvindmølleparker. Derfor kan partnerskaber mellem danske og koreanske virksomheder være en frugtbar vej til at styrke den lokale havvindindustri og tilpasse sig hinandens forsyningskæder, og her er Vestas et glimrende eksempel på en dansk virksomhed, som har haft succes med netop det.

Vestas på vej ind i de lokale forsyningskæder

I marts 2022 offentliggjorde Vestas og CS Wind en joint venture aftale med henblik på at undersøge muligheden for lokalisering af fabrikker i Sydkorea, der skal producere tårne, vinger og naceller til vindmøller og dermed styrke udviklingen af den koreanske vindindustri.

Samarbejdet mellem danske Vestas og koreanske CS Wind er ikke nyt, og de to producenter har gennem mere end 20 år arbejdet sammen på vindmølleparker internationalt. Men med det nylige joint venture er det første gang, at de to virksomheder indgår et samarbejde i Sydkorea, hvor der er en politisk ambition om at producere 12 GW havvind inden udgangen af 2030.

Ambassadør Einar H. Jensen lagde hus til, da danske Vestas og koreanske CS Wind underskrev en joint venture aftale om potentielle vindmøllefabrikker i Sydkorea tilbage i marts.
Som opfølgning på aftalen fra marts har Vestas i juni 2022 formelt åbnet et Joint Venture Office i Seoul sammen med CS Wind, hvilket understreger det stærke partnerskab mellem de to producenter. Hermed har Vestas taget endnu et skridt nærmere ambitionen om etableringen af vindmøllefabrikker i Sydkorea samtidig med, at Vestas’ tilstedeværelse på det koreanske marked konsolideres.
Den 7. juni 2022 åbnede det fælles Joint Venture Office mellem Vestas og CS Wind i Seoul. Blandt deltagerne var EVP og COO, Tommy Rahbek Nielsen fra Vestas og Chairman, Seong-gon Gim fra CS Wind sammen med ambassadør Einar H. Jensen fra den danske ambassade i Korea.
Som del af forløbet omkring joint venture aftalen har The Trade Council i Seoul fungeret som facilitator, der via et stærkt lokalt kendskab har kunnet levere sparring og rådgivning til processen. Herudover har The Trade Council stået for udarbejdelsen af et studie, der har understreget de store markedsmuligheder inden for havvind i Korea, hvilket er blevet fulgt op med møder, diskussioner og vidensdeling med relevante stakeholders, som alt sammen har bidraget til at gøde jorden for danske virksomheder som Vestas.
quote ikon
"The Trade Council har støttet Vestas med en veludført eksekvering af lokale aktiviteter i Sydkorea helt frem til den endelige udarbejdelse af Joint Venture-aftalen med CS Wind. Dette er det første skridt, og nu vil vi afsøge mulighederne for at bygge produktionsfaciliteter her i Korea med henblik på at etablere en konkurrencedygtig og bæredygtig lokal forsyningskæde for vores vindturbiner. Korea er et spændende marked, og sammen med stærke lokale partnere kan vi bidrage til den grønne agenda i Sydkorea endnu mere effektivt."
Srdan Cenic Country Manager Korea & Vice President, Head of Sales Offshore APAC, Vestas

Et stærkt samarbejde om havvind i Sydkorea er et klart win-win, som både er i dansk og koreansk interesse. The Trade Council i Seoul forventer derfor løbende at afholde events og delegationsbesøg på det grønne område fremadrettet.

I den forbindelse faciliterer The Trade Council bl.a. et eksportfremstød i slutningen af november med fokus på havvind, hvor interesserede danske virksomheder med fordel kan tage med for at møde potentielle partnere og lære mere om mulighederne på det koreanske marked. Hvis du gerne vil høre mere eksportfremstødet, kan du kontakte vores rådgivere i Seoul. 

VIL DU VIDE MERE OM DET KOREANSKE MARKED?

Kontakt gerne vores sektorspecialister på energiområdet.
Loading...