Gå til indhold
Indien

Indiske udfordringer, danske løsninger

Lind Jensen Maskinfabrik havde løsningerne, The Trade Council havde kendskabet til Indien. Og nu har virksomheden 4.500m2 produktionslokaler med 10 ansatte i Chennai og foden inden for på et hurtigt voksende marked.

Det er efterhånden ikke gået nogens næse forbi, at Indien er et marked i vækst – og et marked, der i stigende grad bliver interessant som produktionshub og eksportmarked. Og fordi Indien og Danmark de senere år har indgået et stadigt tættere samarbejde, står danske virksomheder nu i en særlig god position.

Lind Jensen Maskinfabrik (LJM) er en familieejet virksomhed, der er markedsledende inden for fremstilling af udstyr på tre forretningsområder; hydraulik, agro samt biogas og spildevand. Deres aktiviteter indebærer bl.a. design og produktion af hydraulikcylindre og piston-akkumulatorer i høj kvalitet, der bruges i vindenergisektoren - hvilket også er deres strategiske sektorfokus i Indien.

Siden virksomheden blev grundlagt i 1964, har LJM udvidet til over 30.000 m2 produktion og har ansat over 225 medarbejdere og over 15 ingeniører verdenen over. LJM har varehuse i USA og fabrikker i Danmark, Kina og, siden september 2021, også et produktionsanlæg i Chennai. Her er de blevet en blandt flere andre danske virksomheder, der er arbejder i forskellige dele af værdikæden i vindenergisektoren.

The Trade Council banede vejen 

Med over 50 års erfaring med produktion og markedsføring af hydraulikcylindre er LJM Danmarks førende producent på området. Men de manglede erfaring med at åbne og drive virksomhed i Indien. Her spillede The Trade Councils lokale rådgivere i Bangalore en vigtig rolle, fordi de besidder et særligt godt kendskab til det lokale, nationale og globale virksomhedsmiljø og kompetente medarbejdere.
Billede fra åbningen af produktionslokalerne i Chennai. Fra venstre mod højre Allan Lind Jensen, Freddy Svane, Brian Lind Jensen og Ganesan Nagaraj.
quote ikon
”Ved Husum Wind 2021 [en internationalt fagmesse red.] havde jeg muligheden for at hilse på, og ikke mindst takke Suresh Mugalivakam Subramaniam for hans store og uselviske assistance i at etablere Lind Jensen Maskinfabik A/S i Indien.”
Martin Andersen Adm. direktør ved Lind Jensen Maskinfabrik
For at hjælpe LJM med at trænge ind på det indiske marked har The Trade Council bl.a. produceret en forundersøgelse og et feltstudie. Derudover har de lokale rådgivere forbundet LJM med konsulenter, der har assisteret den danske virksomhed med konsultation om juridiske aspekter af etablering af en virksomhed i Indien.

Vil du høre mere om dine muligheder på det indiske marked?

Indien rummer store muligheder og potentialer for danske virksomheder, men det kan være svært at komme ud af startblokken. The Trade Council i Bangalore står klar til at fremme din virksomheds muligheder på det indiske marked gennem vores veletablerede netværk og erfaring inden for diverse sektorer. 

kontakt

Kunne din virksomhed også tænke jer at høre mere om hvordan vi i The Trade Council kan hjælpe jer med at få adgang til et hurtigt voksende marked? Så kan du kontakte vores specialiserede sektorrådgivere.
Loading...