Gå til indhold
Frihandelsaftaler

Toldeftersyn gav Port-Safety konkurrencefordele på markeder uden for EU

The Trade Councils Market Access team hjalp danske Port-Safety med at blive klogere på brugen af EU’s frihandelsaftaler. Dette resulterede i lavere toldrater for virksomheden.

Danske Port-Safety producerer redningsstigerne LIFELADDER®, som efterhånden bruges i flere og flere lande. Kunderne har fået øjnene op for fordelene ved redningsstiger med lang levetid langs havnefronterne. De belyste gule redningsstiger kan redde menneskeliv, hvis en person falder i havnen om natten eller i vejr med dårlig sigtbarhed.

For en mindre dansk virksomhed, der eksporterer til udlandet, kan det være vanskeligt at gennemskue handelsaftaler. Men der kan være mange fordele at hente – også for SMV’er – ved at se nærmere på de mange muligheder, der ligger i de 74 handelsaftaler, EU har med lande uden for EU.

Samen med The Trade Councils Market Access Team fik Port-Safety konkret toldvejledning om brug af EU´s frihandelsaftaler, viden om told på varer og information om importtold i EU, og derved mulighed for at kunne tilbyde en mere konkurrencedygtig pris på LIFELADDER® redningsstiger til havne og marinaer.

The Trade Councils Market Access Team hjalp virksomheden med at afdække mulighederne på flere markeder med handelsaftaler, og satte dermed fokus på de mange muligheder, der ligger i de 74 handelsaftaler, EU har med lande uden for EU.

Med hjælp fra Market Access teamet fik Port-Safety derved øjnene op for, at også mindre virksomheder med begrænset eksport kan få fordel af de lavere toldrater, der følger af handelsaftaler.

quote ikon

Vi besluttede at søge hjælp ved The Trade Council til vores internationalisering. Her blev vi opmærksom på de mange muligheder for toldreduktioner i EU’s frihandelsaftaler. Det har gjort os mere konkurrencedygtig, og i samspil med lokale The Trade Council rådgivere har vi fået bedre chancer på markeder uden for EU.

Market Access teamet i The Trade Council har været en stor hjælp for Port-Safety i forhold til at bruge EU’s handelsaftaler og har givet os indsigt i toldregler og frihandelsaftaler på markeder uden for EU. Det kan kun anbefales, at også små og mellemstore virksomheder bruger mulighederne i handelsaftalerne, og det er ikke en uoverkommelig opgave at sikre en lavere told for eksport af varer og tjenesteydelser.

Kim Haaning Managing Director, Port-Safety ApS

Ønsker du hjælp og vejledning om handelsaftaler?

Kontakt vores Market Access Team:

Loading...