Gå til indhold
italien

The Trade Council i Italien hjælper Forsvaret med eksportlicens

Forsvaret fik hjælp af handelsafdelingen på den danske ambassade i Rom, da handlen med reservedele, som bliver produceret på en italiensk fabrik, krævede eksportlicens. 
For nogle år siden indkøbte Forsvaret ni SEAHAWK-helikoptere fra den amerikanske flåde. En af helikopternes reservedele, nærmere betegnet Deck Lock, produceres lokalt i Napoli i Italien. Således var det oplagt, at Forsvaret kunne anskaffe sig reservedelene i en direkte handel med fabrikken i Napoli fremfor at skulle være bundet op på en distributionsaftale hos den amerikanske producent.
quote ikon
”Da Deck Lock’en er produceret af det italienske firma MAGNAGHI AERONAUTICA, så er det både en tidsmæssig – og økonomisk – fordel, at vi nogle gange ”handler” direkte med Magnaghi.”
Mikkel Allan Petersen Projektofficer ASW SEAHAWK
Deck Lock’en er en gribearm, som aktiveres af piloten, når helikopteren skal lande på et skibsdæk. Reservedelens funktion er at gribe fat i en metalrist, som skal sikre helikopteren fastholdes, hvilket har afgørende betydning for, at helikopteren holdes fast på dækket efter en landing - særligt i dårligt vejr. 

VIDEO: Danish Defence MH-60R Seahawk landing IN BAD WEATHER

Til trods for den tidsmæssige og økonomiske fordel for Forsvaret ved at indkøbe gribearmen direkte fra den italienske producent, så skulle dette vise sig ikke at være helt ligetil. Det forholdt sig nemlig således, at handler af denne type imidlertid krævede en eksportlicens udstedt af den italienske regering, hvilket Forsvaret havde besvær med at anskaffe sig. 
quote ikon
”Når man handler med folk fra andre lande, så er det ofte afgørende at have en person på stedet – og allerhelst en som taler sproget. Man kan klare mange ting med e-mail, VTC’er og indkøbsordre, men hvis det skal være rigtig effektivt, så skal man bruge en ”lokalkendt."
Mikkel Allan Petersen Projektofficer ASW SEAHAWK
For at løse problematikken blev den danske ambassade i Rom – herunder The Trade Council Italy – inddraget for at løsne op for skruetvingen. Handelsrådgiverne i Rom kontaktede MAGNAGHI AERONAUTICA fabrikken i Napoli og kort tid efter var eksportlicenserne blevet oprettet til fordel for Forsvaret.
quote ikon
”Det har derfor været af stor værdi, at handelsafdelingen på ambassaden har kunne gå i dialog med Magnaghi. Der er ingen tvivl om, at vi som samarbejdspartner bliver taget mere seriøst – og får en anden prioritet – når de oplever at blive kontaktet af ambassaden – på deres eget sprog.” 
Mikkel Allan Petersen Projektofficer ASW SEAHAWK

Vil du vide mere om din virksomheds muligheder?

SÅ KONTAKT OS OG HØR NÆRMERE.
Loading...