Gå til indhold

Ørsted forfølger Australske muligheder

Siden Australien kickstartede sin offshore vindindustri i november 2021 med lovpakken the Offshore Electricity Infrastructure Bill, er markedet accelereret. 

I april 2022 indviede landet det første designerede offshore vindområde, Gippsland, i staten Victoria. PT er fire yderligere områder ved at blive forberedt til offentliggørelse, som vil officielt sætte Australien på verdenskortet for offshore vind. Ambitionen om at blive en supermagt på grøn energi kan få stor gavn af den danske erfaring.

Efter at have taget del i den danske transition over mod grøn energi, er det nu Ørsteds ambition at dele den succesfulde opskrift med nye markeder, der vil tage del i den globale grønne transition.

Derfor begyndte den danske vindgigant, i samarbejde med The Trade Council, at arbejde på at indtræde på det australske offshore-vindmarked i 2021. Ørsted udtaler følgende om samarbejdet:

quote ikon
Vi har sat stor pris på samarbejde med The Trade Council i Australien. Med deres støtte til blandt andet at åbne de rigtige døre, har vi været i stand til at fortælle vores historie til vigtige interessenter og demonstrere Danmarks ekspertise inden for den grønne transition

The Trade Councils markedsviden og netværk af interessenter har støttet op om Ørsteds indtog på det australske marked. Det har blandt andet taget form af monitorering af vindmarkedet, for at holde øje med udviklingen af lokal politik og markedsmuligheder.

Samarbejdet bar frugt i oktober 2022, hvor Ørsted etablerede kontor i Australien for at forfølge projekter.

Din kontakt i australien

Hvis du ønsker at høre mere om dine muligheder i Australien? Tag fat i vores rådgiver i dag.

Mads Prange Kristiansen, Commercial Advisor, Trade Council of Denmark i Sydney
Mail: [email protected]