Gå til indhold
Silicon valley

Innovation Centre Denmark tager pulsen på digitale trends 

Midt i en pandemi fik studerende på ITU muligheden for at rejse jorden rundt og lære om nye digitale trends på internationale markeder.

Muligheden opstod, da Innovation Centre Denmark i samarbejde med IT-universitetet tilbød efteruddannelseskurset ’Jorden rundt på 4 dage - digital transformation i et globalt perspektiv’ online. Kurset var så stor en succes, at det nu afholdes igen post-pandemi samtidig med, at der også afholdes et fysisk studiebesøg. 

På tre forskellige kontinenter med fem forskellige tidszoner gøres der klar til første session. Det sker en gang om året, at eksperter og forskere fra Innovation Centre Denmark - Bangalore, Shanghai, Tel Aviv, New Delhi, New York og Silicon Valley sidder klar online for at give deltagere indblik og inspiration i digitale trends fra hele verden. Scenen er indtaget af Shanghai, der med førstehåndserfaring i digitale Tech hubs præsenterer TikTok, en ny app, der med over 800 millioner aktive brugere anses som en af verdens mest succesfulde. 

Sådan startede første stop på sidste års digitale jordomrejse ”Jorden rundt på 4 dage – digital tranformation i et globalt perspektiv” i Shanghai. Sammen med IT-Universitet og Innovation Centre Denmark foldede de seks innovationshubs - Bangalore, Shanghai, Tel Aviv, New Delhi, New York og Silicon Valley sig ud over den digitale udvikling og gav deltagerne en unik indsigt i tendenser, som eksperterne forventede, ville være væsentlige for det digitale landskab i 2021. 

When life gives you lemons

Selvom det kun er lidt under et år siden, at IT-universitetet og Innovation Centre Denmark virtuelt besøgte verdens innovationsklynger, har der været stor interesse for det virtuelle event som lærerigt forløb. Et forløb, der sidste år var planlagt med en studietur til Silicon Valley, men blev omstruktureret til et fuldt ud online event grundet omstændighederne.
 
”Det var faktisk dét, der startede det hele (Covid-19), og så tænkte vi: When life gives you lemons, make lemonade – så hvordan får vi verden til at komme til os?,” forklarer Lektor og linjeleder for Master i it-ledelsesuddannelsen, Lars Rune Christensen


Innovation Centre Denmark og IT-Universitetet formåede dermed at udnytte de muligheder, der var tilgængelige og som resulterede i et event, der kunne tilpasse sig enhver given situation. Til at vidensdele fra tre forskellige kontinenter med fem forskellige tidszoner var det derfor naturligt at benytte redskaber, der kunne fremme det vigtigste fra kurset – dets indhold: 

”Det var fedt, at vi begyndte at eksperimentere med nogle nye undervisningsformer,” forklarer Lars Rune Christensen og fortsætter: "Men det har været indholdet og det indblik deltagere har fået, der har været det vigtigste. Zoom har bare gjort det muligt.”

Samarbejdet mellem IT-Universitetet og Innovation Centre Denmark havde derfor til formål at fremme den rette digitale bevågenhed- viden, forståelse og adfærd for at tilpasse sig nye trends og tendenser. En viden, som rummer et hav af muligheder for virksomheder, hvis man formår at gribe dem. 

”Vi er som danske virksomheder nødt til at kunne orientere os ud mod verden. Vi skal vide, hvad der foregår, således at vi kan forudse og imødekomme de trends, der opstår på teknologiområdet,” forklarer Lars Rune Christensen og fortsætter: ”Vi skal med på vognen, når toget kører.” 

Lars Rune Christensen, ITU

DIGITAL AWARENESS VERDEN RUNDT

Og der er god grund til at være med på vognen. Digitalisering giver nemlig mange virksomheder store udfordringer – og endnu større muligheder. Nye teknologier går hånd i hånd med internationalisering, og kunstig intelligens, block chain og big data er fremtidens ’lingua franca’. En udvikling, der ikke kun er baseret på teknisk knowhow, men som hviler i virksomheders evne til at skabe transformation ved at handle og tilpasse sig de trends, der rører sig. Det er ikke nyt, at virksomheder og organisationer ændres med den teknologiske udvikling. Det nye er den hastighed, som forandringen foregår med.

Silicon Valley – en digital frontrunner

Mange af dem, der allerede er med på vognen, er at finde i Silicon Valley på USA’s vestkyst, der til stadighed er kendt som den førende globale teknologihub med digital innovation i højsædet. Med fremadstormende startups, nogle af verdens største virksomheder som Apple, Amazon og Google, samt verdensførende universiteter som Stanford, Berkeley og UCSF, er Silicon Valley i stand til at overleve kriser og tilpasse sig nye teknologier og konkurrenter. Innovation Centre Denmark Silicon Valley befinder sig i et skæringspunkt mellem erhvervs- og forskningsmiljøer og har adgang til et stort globalt netværk og en massiv vidensbase. Derfor er samarbejdet med Innovation Centre Denmark Silicon Valley og deres strategiske placering et vigtigt stop på den digitale jordomrejse: 
quote ikon

Om behovet for at have icdk i ryggen...

”Innovation Centre Denmark Silicon Valley har med evnen til at have fingeren på pulsen og et stort netværk en kæmpe betydning - der opstår en network opportunity med eksperter, som man ellers aldrig ville have mødt. Det er helt unikt for deltagerne.” 
Lars Rune Christensen Lektor og linjeleder for Master i it-ledelsesuddannelsen
Udover netværksmuligheder, forståelse og ekspertise har Innovation Centre Denmark sammen med IT-Universitetet givet deltagerne en unik indsigt og forståelse for den digitale transformation i et både nutidigt og fremtidigt perspektiv: 
 
”Jeg har fået indsigt i muligheder og udfordringer ved digital transformation på globalt niveau – en indsigt, der giver en god baggrund til at forstå, hvad der sker (og vil komme til at ske) om det, jeg arbejder med de næste år,” siger Vivi Gregersen, der er senior projektleder hos PFA Program og tidligere deltager. Hun forklarer, at det ”derfor har været vigtigt at have et særligt blik på det at være medarbejder i en innovativ verden.”
 
Med succesen i ryggen fra sidste års kursus og den seneste positive udvikling med færre Corona tilfælde var det naturligt at genoptage studieturen ”Digitale trends og nye perspektiver” og byde deltagerne fra ITU velkommen til det digitale mekka i Nordcalifornien. Studieturen gør det muligt for deltagerne at besøge en række udvalgte virksomheder, der er førende i at skabe nye muligheder med udnyttelse af nye teknologier. Fælles for alle er en stor betydning for marked, organisation og samarbejdspartnere. Udover virksomhedsbesøg vil der være oplæg af forskere fra et af områdets universiteter.

DELTAG I DEN DIGITALE JORDOMREJSE

Innovation Centre Denmark og IT-Universitetet undersøger de nyeste teknologiske tendenser på en digital jordomrejse ”Jorden rundt på 4 dage - digital transformation i et globalt perspektiv” fra de mest fremadstormende og nytænkende steder på Jorden: Tel Aviv i Israel, Bangalore i Indien, Shanghai i Kina samt New York og Silicon Valley i USA. Webinaret finder sted den 12., 19. og 26. november samt 10. december 2021, og det afholdes med fysisk deltagelse på IT-Universitet i København. 
 
Deltagere i ’Jorden rundt på 4 dage - digital transformation i et globalt perspektiv’ får gennem online oplæg en unik indsigt i digital transformation i et globalt komparativt perspektiv. Du vil lære at analysere din egen og andre virksomheders muligheder og udfordringer ved den digitale transformation. Du kan derudover også forvente at tillære nye værktøjer og redskaber, som kan bruges i egen virksomhed og digitaliseringsprojekter. Der vil i løbet af webinar-serien være mulighed for refleksion, workshops og analyser med oplægsholdere samt andre kursister. Denne erfaringsudveksling vil styrke deltagernes evner til at gøre brug af kursets viden. 

Du kan tilmelde dig webinar-serien her.

kontakt icdk i silicon valley

Loading...