Gå til indhold
Innovation centre Denmark

Danske robotics-virksomheder står til at levere løsninger til BMW

Innovation Centre Denmark i München har siden starten af 2019 ført et tæt samarbejde med BMW i anledningen af ”Robotics Camp Munich 2019”. Her blev 13 danske virksomheder udvalgt til at deltage i en to-dags workshop som fandt sted den 5.-6. november 2019 i München, Tyskland, hvor de håndplukkede robotvirksomheder fik en enestående mulighed for at pitche deres løsninger - direkte til beslutningstagerne i BMWs produktions- og logistikafdeling.
Den danske robotindustri er blandt verdens førende og globalt anerkendt for iværksættermiljøet i Odense, personificeret i klyngen Odense Robotics. Samtidigt har BMW i årtier været synonym med innovation og kendetegnet ved åbenhed over for nye teknologier og idéer – også fra eksterne virksomheder. For Innovation Centre Denmark i München var det derfor en særlig interessant udfordring: BMW skulle introduceres for udvalgte danske virksomheder, som kunne matches med BMW’s konkrete udfordringer og use-cases.

Marco Prueglmeier, som er ansvarlig for udviklingen af innovative logistikapplikationer, såsom autonomous transport, logistic robotics, mobile enheder, augemented reality (AR), virtual reality (VR) og kunstig intelligens (AI) hos BMW, har været med i projektet fra start og fortæller:

Hos BMW søger vi altid efter smarte og innovative løsninger som kan forbedre vores produktion og logistik. Derfor spiller det ingen rolle, hvorvidt disse idéer kommer fra store virksomheder eller start-ups. Det er dog er en del sværere at holde øje med de utallige start-ups, i forhold til de etablerede, store virksomheder. Derfor bygger vi konstant videre på vores relationer til universiteter og start-up centre, og derfor vidste vi også, at Innovation Centre Denmark er den helt rette samarbejdspartner for os

Marco Prueglmeier Projektleder hos BMW

Et dansk-tysk robotøkosystem

Som forberedelse til ”Robotics Camp Munich 2019” modtog de 13 virksomheder målrettet pitchtræning. I forbindelse med et heldagsevent, arrangeret af Odense Robotics og Innovation Centre Denmark, blev de trænet i at pitche deres løsninger til tyske beslutningstagere – på kun 6 minutter.

De var således velforberedte, inden turen gik til München den 4. november, hvor første del af ”Robotics Camp Munich 2019” blev afholdt i Innovation Centre Denmarks lokaler i München, De 13 virksomheder deltog først i workshops, afholdt af eksperter fra nogle af de førende virksomheder og systemintegratorer inden for robotics, data og Industri 4.0: Atos, Unity, Jugard & Künstner og Elrotec.

Innovation Centre Denmark havde aktiveret sit omfangsrige netværk i Bayern og arrangeret en robotics-reception med over 100 deltagere, for at skabe en større opmærksomhed om danske robot- og automatiseringsløsninger, et solidt dansk-bayersk robotnetværk og endeligt, potentielle samarbejdsmuligheder.

De udvalgte 13 virksomheder fik muligheden for at præsentere deres løsninger under vores reception i München og blev mødt med stor interesse og begejstring af det bayerske robotøkosystem.

Vi så denne del af workshoppen som en unik mulighed for at skabe dansk-tyske partnerskaber og et værdifuldt, internationalt netværk inden for robotteknologi. Robotics Camp Munich 2019 er et projekt, vi har arbejdet hårdt for at realisere det seneste år, og vi er glade for vores stærke samarbejde med BMW og den enorme interesse for danske løsninger her i Bayern.

Jesper Christrup Jensen Innovationsrådgiver for Innovation Centre Denmark

Odense Robotics foran Silicon Valley

Den anden del af ”Robotics Camp Munich 2019” blev afholdt på BMW’s hovedkvarter. Her blev virksomhederne matchet med konkrete use-cases i diverse led af produktionen og kunne opleve produktionen og automatiseringsløsningerne med egne øjne. Der herskede ingen tvivl om, at det gav stor værdi for virksomhederne –  en unik mulighed for at blive vist rundt i hovedkvarteret og udveksle idéer med BMW’s medarbejdere.
Efter en velfortjent frokostpause, kom øjeblikket, som både virksomhederne og BMW havde ventet på:

Pitchen
Virksomheder præsenterede energisk deres imponerende løsninger og blev mødt med stor begejstring af BMW’s topchefer og beslutningstagere, der også havde arrangeret en særlig networking og match-making-session for de danske virksomheder, som den perfekte afrunding på ”Robotics Camp Munich 2019”.
BMW’s projektleder, Marco Prueglmeier, var særligt begejstret for virksomhedernes pitch og har efterfølgende udtalt:

”Innovation Centre Denmark introducerede os for robot-klyngen i Odense for et år siden og har i samarbejde med Odense Robotics løbende scoutet efter specifikke virksomheder og start-ups for os til workshoppen. Jeg var særligt imponeret over, at jeg før workshoppen blev inviteret til Danmark for at bedømme kvaliteten af virksomhedernes løsninger personligt og således håndplukke de helt rigtige virksomheder. Hos BMW er eksperterne og jeg alle enige: Når det kommer til Robotics, så er Odense Robotics foran Silicon Valley. Derudover er de rent geografisk også placeret bedre. Vi ser frem til et fortsat samarbejde med Innovation Centre Denmark i München og glæder os til fremtidige projekter.”

Fremtidsudsigterne for de 13 danske virksomheder ser således lyse ud. BMW er i hvert fald meget optimistiske, og forventer selv at samarbejde med flere af virksomhederne. Du kan finde en oversigt over virksomhederne, som deltog i ”Robotics Camp Munich 2019” her:

Efterspørgselsorienterede aktiviteter er vejen frem

Det tætte samarbejde mellem BMW og Innovation Centre Denmark har været under udvikling i et år, og selvom det kan være udfordrende at samarbejde med store virksomheder, med lange kommunikationsveje, har det været med til at åbne døre til højtkvalificerede beslutningstagere, som enkelte virksomheder ellers ikke har mulighed for at komme i direkte kontakt med. Store projekter som dette er derfor en kæmpe fordel for danske virksomheder og Jon Pers, som er Team leader på Innovation Centre Denmark i München, planlægger lignende aktiviteter i 2020:

”Det interessante ved vores tætte parløb med BMW har været, at vi har kunnet tage afsæt i deres konkrete teknologiudfordringer. Når vi ved, hvad der efterspørges, kan vi let gå tilbage til Danmark og afsøge markedet for konkrete løsninger. Dermed skaber vi værdi for både de tyske partnere og danske virksomheder, og samtidigt styrker vi samarbejdet med de danske klynger og innovationsnetværk. Under hele projektet har vi haft tæt kontakt med Odense Robotics, og det har været en fornøjelse at samarbejde med dem. Vi kommer med garanti til fortsætte på samme måde i fremtiden – både med BMW, men også med andre spændende virksomheder. Vi har allerede et par konkrete projekter i pipelinen.”

Vil du også deltage i spændende projekter i forbindelse med det dansk-tyske venskabs år 2020 og udforske dine muligheder på det tyske marked? Innovation Centre Denmark har flere projekter i pipelinen for næste år og står klar til at bygge broer mellem det danske og tyske erhvervsliv.


Læs mere her

Loading...

    Læs mere

    Loading...