Gå til indhold
Shanghai

Innovation Centre Denmark fejrer unge entreprenører over hele verden

Startups med gode formål dystede derudaf under finalerne i University Startup World Cup 2021. Innovation Centre Denmark i Shanghai var en del af den store konkurrence.
Den 3. december strålede Shanghais højeste skyskraber for at hylde unge entreprenører i hele verden. Denne fredag blev finalerne i University Startup World Cup 2021 (USWC) nemlig afholdt i Kina for andet år i træk.


Innovation Centre Denmark Shanghai (ICDK Shanghai) tog del i konkurrencen, der i år involverede mere end 4000 håbefulde startups fra universiteter over hele verden. Heraf blev 100 finalister udvalgt til semifinaler og masterclasses, hvorefter feltet blev snævret yderligere ind til kun 10 vinderhold under finalerne.

Det var ikke kun pokaler og penge, som de mange startups forsøgte at vinde i Shanghai Tower. Vidensdeling og outreach til fordel for planeten var også en del af præmien. For selvom finalisterne har vidt forskellige produkter og baggrunde, har de ét fælles mål med deres entreprenørskab: at skabe mere velfærd og værdi for kloden.

Innovation ligger i vores dna

Forskning og innovation ligger i ICDKs dna. Derfor var ICDK i Shanghai stolte af igen at samarbejde med Venture Cup Denmark og Venture Cup China om at støtte partnerskabet mellem universiteter, forskning og erhvervsliv under USWC 2021.

Innovation Centre Denmark Shanghai støtter op om USWC, idet verden har brug for nye og innovative løsninger til at løse udfordringer på en række globale problemstillinger, såsom klimatilpasning og global sundhed. Samarbejdet mellem forskning, universiteter og entreprenørskab bringer sådanne nye idéer i anvendelse – og det er der brug for globalt,” siger Martin Rune Hoxer, Executive Director i ICDK Shanghai.

I 2015 afholdte Venture Cup Denmark konkurrencen University Startup World Cup for første gang i København. Målet har dog altid været at styrke internationale netværk over hele kloden.

Udgangspunktet for USWC har altid været ønsket om at skabe et internationalt netværk for universitet-startups og -organisationer. Dernæst har vi også ønsket at give danske startups mulighed for at møde og måle sig med de bedste i verden,” siger Morten Ugelvig Andersen, CEO for Venture Cup Denmark.

I dag er mere end 50 organisationer en del af det globale USWC netværk. Sammen arbejder de for at dele best practices (viden, erfaringer, løsninger mm.) fra universiteter, så universitetsiværksættere kan blive understøttet bedst muligt – og få deres bæredygtige løsninger ud på den globale scene.

Vi har en ambition om at drive det grønne entreprenørskab. Derfor vil vi gerne styrke flere lande og ikke kun Danmark. I dag kommer finalisterne fra meget forskellige baggrunde, men fælles for dem alle er, at vi kan understøtte dem alle,” fortæller Morten Ugelvig Andersen.
ICDK i Shanghai var del af juryen og vært for en paneldebat om globale samarbejder.
Under dette års konkurrence har samarbejdet mellem ICDK Shanghai og Venture Cup Denmark blandt andet muliggjort, at 2021-deltagerne stadig har fået et stort udbytte af konkurrencen i Kina trods rejserestriktioner, og at finalister og organisationer som United Nations China og EURAXESS China har kunnet deltage online under taler, præsentationer og prisoverrækkelser.

Vi er rigtig glade for samarbejdet med ICDK Shanghai, som har gjort os i stand til at styrke konkurrencen markant og gennemføre finalen i Kina til trods for rejserestriktioner med mere,” siger Morten Ugelvig Andersen. 

Sierra Leone og Singapore tog trofæerne

Alle finalisterne var med online fra forskellige steder i verden. 

Fra Danmark deltog de danske startups AQfeed, FLID tools, DivERS og Uvisa Health helt fra København. AQfeed fra DTU gik videre til sidste runde, men måtte dog se sig slået af de to vindere fra Sierra Leone og Singapore. 
Vinderne fik overrakt deres pris af Danmarks Generalkonsul i Shanghai, Jakob Linulf.

Early Stage-prisen gik til den sociale startup Uman4Uman fra Skidmore College i USA og Sierra Leone for deres opfindelse af genanvendelige og prisbillige hygiejnebind til unge kvinder.

Growth Stage-prisen vandt HiCura Medical fra Singapore for deres produkt uSINE. Virksomhedens innovative opfindelse bruger kunstig intelligens til at udføre behandlinger i rygraden såsom rygmarvsbedøvelse.

KAN ICDK SHANGHAI HJÆLPE DIN VIRKSOMHED?

ICDK Shanghai hjælper danske virksomheder med at udforske nye muligheder og forbindelser i Kina. Gennem vores mange ressourcer i det kinesiske marked og videnmiljø kan vi hjælpe din virksomhed med at skabe forbindelser til beslutningstagere i både den private og offentlige sektor. Vi har en stor indsigt i forskellige kinesiske markedsmuligheder, som kan komme din virksomhed til gode.
Loading...