Gå til indhold
INDIEN

IGCT fik deres virksomhed til at vokse i Indien med hjælp fra The Trade Council

Verdens næstfolkerigeste land gennemgår i disse år en spændende økonomisk udvikling. Det skaber gode muligheder for danske virksomheder.

Indien er et enormt land med verdens næststørste befolkning og én af de hurtigst voksende økonomier. De positive udsigter understøttes af en gunstig demografi med stor stigning i arbejdsstyrken, en voksende middelklasse og fortsat god konkurrenceevne på grund af lave lønomkostninger, også set i forhold til Asien i øvrigt.

Det seneste år er det lykkedes Indien at gennemføre markante økonomiske tiltag, der blandt andet har haft til hensigt at mindske korruption og gøre Indien mere attraktiv for udenlandske investeringer. Siden 2015 har Indien flyttet sig fra en 142.-plads i ease-of-doing-business-indekset (ud af 190) til en 63.-plads. Kombineret med handelskrigen mellem USA og Kina har dette skabt øget international interesse i at komme ind på det indiske marked. Der er dog fortsat udfordringer og svære rammevilkår for udenlandske virksomheder i Indien. The Trade Council står klar til at hjælpe danske virksomheder med at navigere i det indiske bureaukrati og skaffe adgang til det indiske marked.

For den danske virksomhed Integrated Gas Technologies (IGT) var vejen ind på det indiske marked langt fra snorlige. IGT, der producerer gassikkerhedsudstyr, blev grundlagt i 2004 i Danmark. Manglen på ordentligt gassikkerhedsudstyr til overkommelige priser førte IGT til at udføre forskning og innovation inden for gassikkerhedsteknologier. På 15 år har IGT spredt sig over hele kloden, og på nuværende tidspunkt har virksomheden en tilstedeværelse i mere end 120 lande.

IGTs indiske filial går under navnet Integrated Gas Control Technologies (IGCT). IGCT valgte at træde ind på det indiske marked i 2015 for at udnytte det store potentiale for virksomhedens gassikkerhedsprodukter i Indien. De indiske husstande var hurtige til at få øjnene op for IGCTs unikke design og next-generation teknologi, og efterspørgslen på de indiske markeder førte til, at IGCT træffede en beslutning om at åbne en fabrik i Indien.

IGCT måtte dog kæmpe i lang tid med at få de rette tilladelser igennem det indiske bureaukrati. Allerede fra starten fik IGCT støtte fra The Trade Council og brugte den advokat, der blev anbefalet af The Trade Council til at etablere deres virksomhed. I mellemtiden rykkede Indien fra en 142. plads til en 63. plads på ease-of-doing-business-indekset, og det blev nemmere for udenlandske virksomheder at etablere sig i Indien. I slutningen af 2020 brugte The Trade Council deres forbindelser til delstatsregeringen i Telangana samt kontorer under centralregeringen i New Delhi til at sætte yderligere skub i processen. Det hjalp, og den 30. september 2021 kunne IGCT endelig slå dørene op til fabrikken i Indien.

quote ikon
”The Trade Council er en fantastisk platform til at networke og komme i tale med virksomheder og myndigheder. IGCT er glade for at kunne drage fordel af forholdet til The Trade Council, hvilket er med til at sikre, at IGCT opererer gnidningsløst i Indien. The Trade Council arbejder med vores bedste interesse for øje og støtter udviklingen og etableringen af vores forretning i Indien.”
Tom Lundquist CEO, IGT
The Trade Council var til stede ved åbningen af fabrikken, som ligger i Telangana nær Hyderabad. På anlægget har IGCT både produktion, kvalitetssikring, R&D, marketing, salg og administrative opgaver. The Trade Council og Telanganas regering understregede ved åbningen, at de står klar til at støtte IGCT i deres fremtidige bestræbelser i Indien.
Åbning af IGCTs nye fabrik i Telangana, Hyderabad den 30. september 2021. Fra venstre mod højre: Mohan Kumar (Trade Officer, The Trade Council Bangalore); Søren N. Kannik-Marquardsen (Minister Counsellor, Regional Coordinator South Asia and Head of Trade & Commercial Affairs, The Trade Council New Delhi); Jayesh Ranjan (Principal Secretary to the Government of Telangana, Industries & Commerce (I&C) Department, & Information Technology, Electronics); Tom Lundquist (CEO, IGT); Naresh Kumar Pitla (General Manager, IGCT).
IGCT besluttede sig for at indgå i et samarbejde med The Trade Council på grund af det indviklede indiske bureaukrati og andre udfordrende aspekter ved det indiske marked. For IGCT var hovedformålet med at indgå i et samarbejde med The Trade Council at skabe bedre kommunikation og samarbejde med indiske organisationer og myndigheder. Derudover har The Trade Council hjulpet IGCT med at skabe forbindelser til ledere og iværksættere inden for deres ekspertiseområde.
quote ikon
”The Trade Council hjælper os med at manøvrere i det indiske bureaukrati og rådgiver i forhold til andre tekniske aspekter ved det indiske marked. The Trade Council fungerer som et støttesystem og hjælper os med at få vores virksomhed i Indien til at vokse.”
Tom Lundquist CEO, IGT

IGCT og The Trade Council ser frem til at fortsætte det gode samarbejde

  • Læs mere om IGT her.
  • Læs mere om det særlige partnerskab mellem Danmark og Indien her.
  • Læs mere om de spændende muligheder på det indiske marked her.
  • Læs mere om det indiske marked i situationsrapporten her.
  • Læs mere om The Trade Council i Indien her

Følg ambassaden i New Delhi på de sociale medier.

Facebook l Instagram l LinkedIn l Twitter

 

KONTAKT OS

Loading...