Gå til indhold
Tyskland

Med SBM+ til alliance

Den danske virksomhed Drone Systems ApS deltog i SBM+-programmet i 2021 og er nu en del af The Trade Councils fjernvarmealliance - en strategisk alliance med 11 danske virksomheder, der arbejder sammen på det tyske marked.

Drone Systems er markedsførende specialist indenfor termiske droneinspektioner, og særligt systematisk, termisk kortlægning af fjernvarmeforsyningsnet. De servicere allerede mange af Danmarks største fjernvarmeværker, men i 2021 blev Gina Nielsen, Head of Sales and Marketing ved Drone Systems, anbefalet at afprøve The Trade Councils SBM+-program (dengang under navnet Masterclass). Programmet giver danske virksomheder en strategisk tilgang til markedsmuligheder på et eksportmarked - i dette tilfælde Tyskland. 

Drone Systems sendte Gina Nielsen til The Trade Councils workshops, som en måde at afprøve markedet og, om de var egnet til at yderligere aktiviteter i Tyskland. Og det viste det sig, at de var.

quote ikon
"Det har vist sig at være rigtig godt og givende for os (at være en del af SBM+, red). Det har flyttet flere ting, som jeg er sikker på, ikke ville have flyttet sig uden de her input fra mentorerne (det rådgivende panel, red.) og fra The Trade Councils rådgivere. Så kurset var frugtbart på alle mulige måder."
Gina Nielsen Head of Sales and Marketing, Drone Systems ApS
Gina Nielsen fremhæver blandt andet at ”nogle af de input, jeg har fået, har jeg kunnet indarbejde i vores salgsmateriale, så det har ikke kun haft en indvirkning på vores strategi for det tyske marked, men har faktisk også haft en indvirkning på vores måde at agere i udlandet generelt.” Således har programmet givet virksomheden håndgribelige værktøjer, der kunne bruges i det videre arbejde. Også uden for det tyske marked. 

SBM+ Sammen mod nye markeder

SBM+-programmerne er The Trade Councils tilbud, når flere virksomheder inden for samme sektor ønsker at få adgang til det samme marked. SBM+ tilbyder et strategisk grundlag for beslutningstagning, der kan guide din virksomhed med de første skridt mod eksport på skuldrene af en lokal vurdering af din forretningsmodel, feedback fra et rådgivende panel og indsigt fra et markedsbesøg.

SBM+-programmets struktur:

  • Workshop I – Kortlægning af nuværende forretningsmodel med Business Model Canvas-metoden (i Danmark)
  • Workshop II – markedsbesøg (på eksportmarkedet)
  • Workshop III – refleksioner (i Danmark)
  • Individuel feedback på forretningsmodel (i Danmark/virtuelt)

Selv om Drone Systems ikke havde deltaget i en programmet tidligere, havde de klare forventninger. Gina Nielsen forklarer, at hun fik den viden, hun forventede, og derudover fremhæver hun at ”det var godt, at mentorerne (det rådgivende panel, red) ikke lagde fingrene imellem, men talte lige ud af posen. Det er jeg meget glad og taknemmelig for”.

SBM+-programmet er efter Gina Nielsens mening en god måde at starte et samarbejde med Udenrigsministeriet på, og udnytte det netværk og den markedsviden The Trade Councils rådgivere sidder inde med.

quote ikon
"Jeg vil helt klart anbefale at deltage i en Masterclass (SBM+, red.), at melde sig ind i en alliance eller at bruge det danske Udenrigsministerie, for det viser sig bare, at det er virkelig nyttigt.  De ved, hvem de skal tale med, de ved, hvem de er og de kan hjælpe med de oplysninger, vi har brug for. Det åbner nye døre for os."
Gina Nielsen Head of Sales and Marketing, Drone Systems ApS
Nu ser Drone Systems og Gina Nielsen frem til et endnu tættere samarbejde med The Trade Councils fjernvarmealliance i Tyskland. Gina Nielsen fremhæver selv, at de i Drone Systems ”er meget tilfredse med, at vi er gået med i alliancen.” De håber at de gennem alliancen kan finde et pilotprojekt, så de kan vise, hvad de kan, få relevante tyske referencer og komme et skridt videre mod at få fodfæste på det tyske marked. 

Skal du også være med i SBM+? Kontakt

SBM+ giver virksomheder en strategisk tilgang til markedsmuligheder i Tyskland gennem en lokal vurdering af virksomhedens forretningsmodel. Programmet giver mulighed for at udvide den kommercielle tilgang til det tyske marked og udvikle en stærk go-to-market-strategi gennem interaktion med specialiserede lokale rådgivere fra The Trade Council og et rådgivende panel med erfaring på markedet.

Du kan læse mere her, skrive en mail til [email protected] eller kontakte en af vores rådgivere.

Loading...