Gå til indhold
case

Lille dansk virksomhed hjulpet til Frankrig på rekordtid

Efter opfordring fra den danske ambassade i Paris begyndte danske Wavecare at se mod det franske marked. Nu er Wavecares produkter på 12 franske hospitaler med 15 mere i pipeline. 

De fleste har hørt om det berygtede franske bureaukrati. Måske er det også derfor, at nogle virksomheder har en fordom om, at det franske marked er for tungt til at være værd at satse på. Særligt når det gælder produkter og løsninger til den offentlige sektor i Frankrig.

Den danske virksomhed Wavecare er en af de virksomheder. Eller rettere: Wavecare var en af de virksomheder.

Wavecare drives af parret Eva og Bjørn Wennerwald og producerer omsorgsteknologiske løsninger til beroligelse (eksempelvis sanserum med specialdesignet lyd, lys og billede), som særligt bruges på psykiatriske hospitaler og fødestuer til at bringe patienterne og de fødende i bedre mental og fysisk balance.

Indtil for et år siden var løsningen ikke at finde noget sted i Frankrig. Men i skrivende stund er Wavecare installeret på i alt 12 franske hospitaler, mens aftaler med 15 yderligere hospitaler er i pipeline.

quote ikon
”Vi var i gang med at undersøge, hvad det næste marked skulle være for os. Det måtte godt være tættere på Danmark end Kina, Sydkorea og Canada, hvor vi allerede er. Men vi havde ikke regnet med, at det skulle være Frankrig. For det er jo kompliceret og omstændeligt – troede vi."
Eva Wennerwald CEO, Wavecare

Market-entry med rekordfart

At fordommene om det franske marked blev gjort til skamme, skete dog mere eller mindre ved en tilfældighed.

Gennem organisationen Healthcare Denmark, der fremmer danske virksomheder inden for sundhedssektoren i udlandet, kom Wavecare på programmet for et større delegationsbesøg fra Frankrig til Danmark, hvor netop løsninger til psykiatrien var på programmet.

I Frankrig var, som Eva Wennerwald fremhæver, "interessen for os så stor, at det efterfølgende var ambassaden i Paris, der selv foreslog vores lille virksomhed at kigge mod det store Frankrig. Og det viste sig jo, at de havde set helt rigtigt."

For det førte til, at Wavecare blev en del af en alliance af virksomheder, som producerer løsninger specifikt til ældresektoren. Men ingen i virksomheden talte flydende fransk, og derfor koblede ambassaden med det samme Wavecare sammen med en lokal distributør med ekspertise inden for ældreområdet.

Distributøren så et match mellem det franske marked og Wavecares sansestimulerende løsninger. Men også et potentiale uden for ældresektoren, hvilket fik distributøren til at sætte fokus på psykiatrien.

quote ikon
”Det har vist sig at være den helt rette, vi fik sat Wavecare sammen med her i Frankrig. At det er gået så hurtigt med at få deres løsninger ud på så mange hospitaler her i Frankrig, er virkelig ikke noget, vi ser hver dag. Den slags succes plejer at tage langt mere end det år, det har taget for Wavecare."
Isabella Schou-Hansen Rådgiver, den danske ambassade i Paris

Stor betydning for en lille virksomhed

Spørger man Wavecare og CEO Eva Wennerwald selv, er en af grundene til virksomhedens succes også, at deres produkt er et svar på en større samfundstendens. For ét er, at det nu endelig er muligt at producere sansestimuli i så høj teknologisk kvalitet, at den kan bruges til patienter med store behov for ro og balance.

Eva fremhæver at "som mennesker bliver vi også bombarderet med stimuli konstant, og selvom behovet for ro altid har været der for os, så er mulighederne for at få det ikke de samme, som de var før i tiden. Det har også gjort, at behandlinger som vores, der ikke er farmaceutiske, er blevet langt mere accepterede.

Og så har Frankrig i øvrigt en af verdens allerstørste sundhedssektorer, og derfor er markedet for løsninger til den naturligvis også enormt. Det betyder, at når en lille virksomhed som Wavecare først får fat og bliver et etableret og accepteret navn, så kan det pludselig gå rigtig stærkt.

”Vores oplevelse er, at man i modsætning til andre markeder, vi har erfaring fra, ikke er bange for at prøve nye løsninger af. Og hvis man kan lide dem og ser en god effekt af dem, er man heller ikke bange for at bestille nogle flere med det samme,” siger Eva Wennerwald.

På den måde er efterspørgslen også accelereret, lige siden den første psykiatriske afdeling i Frankrig installerede Wavecares omsorgsteknologiske løsning i deres sanserum.

Det kan mærkes i det lille hovedkvarter i Valby, hvor eksporten til det franske marked næste år ser ud til at ville udgøre omkring 30 procent af omsætningen.

Kontakt

Vil du vide mere om dine muligheder på det franske marked?

Loading...