Gå til indhold
Storbritannien

Dansk agritech-virksomhed får fat i UK

Danske FieldSenses produkter når nu let helt ud til de britiske kunder. Gennem The Trade Councils netværk har virksomheden fundet distributører i Storbritannien.

Det begyndte med en vejrmåler, der ikke kunne tåle regn. I dag er FieldSense, der laver vejrmålere til landmænd, at finde i hele Østersøområdet.

Men i virksomhedens vækstrejse er de gået i en stor bue udenom Storbritannien på grund af handelsudfordringerne i kølvandet på brexit.

Derfor henvendte Henrik Brandt, salgsdirektør i FieldSense, sig til The Trade Council med opgaven: Find de salgskanaler, der kan få vores vejrstationer ud til de britiske landmænd.

quote ikon

The Trade Council kommer med en enorm professionalisme, og man kan mærke, at de ved, at det skal munde ud i noget forretning.

Henrik Brandt Salgsdirektør, FieldSense
Play video

Fandt første forhandler på tre uger

Herfra gik partnersøgningen i gang på ambassaden i London, og allerede tre uger efter fandt The Trade Council den første relevante partner.

Og sådan fortsatte samarbejdet - ambassaden leverede relevante partnere, Henrik Brandt holdt selv salgstalen.

“Min forhåbning til de 50 timers arbejde, vi havde købt, var, at når vi nåede frem til december, så kunne jeg sætte mig ned og se, hvad jeg kunne gribe fat i i England. Men forløbet gik meget, meget hurtigere,” fortæller salgsdirektøren.

I løbet af nogle måneder stod FieldSense med en aftale med tre forhandlere, et samarbejde med et engelsk marketing bureau og en del klogere på det korrekte setup i forhold til told.

“Det er jo her, hvor jeg siger, at virkeligheden virkelig har overhalet det, jeg troede, var muligt,” siger Henrik Brandt.

75-100% i tilskud Eksportstøtte til SMV’er

Lige nu har danske SMV’er en særlig mulighed for at få 75-100% i tilskud på prisen på eksportrådgivning, hvis de har været negativt påvirket af brexit. Tilskuddet kan bruges på alle verdens markeder.

The Trade Council tilbyder blandt andet:

  • Skræddersyede eksportrådgivningsforløb
  • Identificering af og kontakt til nye salgskanaler, kunder eller partnere
  • Etableringsrådgivning og -assistance
  • Deltagelse i sektorfokuserede salgsalliancer med andre virksomheder
  • Markedsbesøg og eksportfremstød

Hør mere om dine muligheder for tilskud ved at kontakte [email protected].

"De har altså et stærkt netværk"

Eksporteventyret slutter dog ikke i Storbritannien.

Henrik Brandt har nemlig lavet en aftale med The Trade Council i Italien.

“Vi synes, at den måde at komme ind i England på og at arbejde med The Trade Council har fungeret så godt, så nu laver The Trade Council i Italien fuldstændig samme øvelse med os,” fortæller Henrik Brandt.

Det er blandt andet ambassadens store netværk, som har været med til at sætte FieldSense i overhalingsbanen, som Henrik Brandt kalder det.

“Det visitkort man kommer med, som jo er det officielle Danmark, der kommer og siger ‘vi synes, at I skal snakke med den her virksomhed’, det har virkelig speedet processen op,” siger han.

Kontakt

Skal din virksomhed hjælpes ud i verden? Så kontakt vores eksportrådgivere.
Loading...