Gå til indhold
Australien

Danske Montem overvåger røgudvikling i australske byområder

Udenrigsministeriet i Australien gav danske Montem adgang til nye markeder ’down under’ til trods for en global pandemi. 
Før corona-pandemien fejede hen over eksportmarkederne og lukkede verden ned i 2020, var Australien ramt af omfattende skovbrande. TV-billeder viste et røgfyldt, usigtbart Sydney og sociale medier flød over med indbyggernes fortællinger om, hvordan røgen fra de mange skovbrande påvirkede deres vejrtrækning og luftkvaliteten i byerne.
Sydney Harbour Bridge, 2020

Den danske virksomhed Montem leverer intelligent infrastruktur til byplanlægning. De udvikler bl.a. miljøsensorer og software, der gør det muligt for byer og kommuner i realtid at overvåge, analysere og visualisere luftkvaliteten på et gade-, forstad- og byniveau. Montems innovative løsninger var derfor oplagte at introducere til det australske marked i kølvandet på skovbrandene i 2020.

The Trade Council i Australien tog derfor kontakt til Montem, fordi de så en mulighed for at anvende firmaets miljøovervågningsplatform til at monitere tilstedeværelsen af røg i byområder. Virksomheden indgik herefter i et sparringsforløb med bl.a. Væksthuset og den danske ambassade i Australien for at afsøge eksportmuligheder på den anden side af kloden.

I mellemtiden kunne effekten af COVID-19 allerede mærkes. Både Australien og New Zealand havde lukket deres grænser for internationale besøgende. Det var derfor umuligt for Montem at mødes med de lokale myndigheder og kommunalbestyrelser for at præsentere deres produkter.

I stedet overgik partnerdialogen til The Trade Council på den danske ambassade. Her lykkedes det at identificere to relevante myndigheder i henholdsvis Australien og New Zealand, der var interesserede i Montems produkter. The Trade Council trådte således til og faciliterede online-møder mellem Montem og de to lokale myndighederne, der herefter begge indgik aftaler om at teste og indkøbe produkterne. Således var Montem indtrådt på det australske marked.

I 2021 har virksomheden fastholdt sit samarbejde med The Trade Council i Australien, hvor ambassaden fortsat åbner døre og identificerer oplagte muligheder for virksomheder i de forskellige australske stater. Ambassadens rådgivere trækker således på deres brede politiske netværk for at sikre adgang til de rette beslutningstagere og –lag i et til tider komplekst politisk system.

Montems formand Ganesh Ram udtaler om forløbet:

quote ikon
Den fysiske afstand, såvel som tidsforskellen betyder, at det selv under normale omstændigheder ville være enormt vanskeligt for et opstartsfirma at komme i kontakt med kunder i Australien eller New Zealand, og under COVID ville være nærmest umuligt.

Samarbejdet med Trade Council har for os gjort det muligt hurtigt at identificere og etablere kontakt til de rigtige mennesker i de rette myndigheder, og herved gjort os i stand til at få adgang til to nye markeder på den anden side af verden – og det uden, at vi har skulle forlade vores kontor.
Ganesh Ram Chairman og Business Developer, Montem

'Boots-on-the-ground'

Eksportsparring som dette udbydes af danske ambassader som en del af the Trade Council’s “Boots on the Ground” koncept. Udenrigsministeriet har mere end 70 handelsrepræsentationer rundt om i verden – hver især med lokalansatte med lokale sprogkundskaber og en stærk markedsindsigt, således at de kan agere som danske virksomheders forlængede arm ude på eksportmarkederne – særligt når rejserestriktioner gør, at det kan være vanskeligt at besøge sine kunder.

Handelsafdelingernes eksportrådgivere kan hjælpe med alt lige fra partnerdialoger, kvalitetssikring, salgsindsatser, due diligence til service af udstyr og teknisk assistance med mere. 

Vil du vide mere om det australske marked? kontakt os:

Du kan også altid læse mere om den aktuelle markedssituation i Australien her.

Loading...