Gå til indhold
LATINAMERIKA

Dansk kystradio-producent på rette kurs i Latinamerika

The Trade Council har åbnet døre til en række regionale flådemyndigheder for den danske kystradioproducent Danphone, der nu deltager i flere udbudsprocesser på kystradiosystemer i regionen. 

Danphone har mere end 25 års erfaring inden for kystradiosystemer, der sikrer kommunikation om vejrforhold og i tilfælde af nødsituationer mellem fartøjer til havs og havne eller kystvagter. Virksomheden i Vendsyssel har leveret kystradiosystemer til mere end 30 lande og eksporterer mere end 90 procent af produktionen.

Kystradiosystemer er internationalt reguleret gennem den Internationale Søfartsorganisations (IMO) SOLAS-konventionen om sikker navigation til søs. Derfor er Danphones brugere primært flådemyndigheder og kystvagter på globalt plan, der skal leve op til SOLAS’ krav om effektive kystradiosystemer, der dækker alle kyststrækningerne, også i affolkede områder der kan være svært tilgængelige.

For at komme i dialog med flådemyndighederne tog Danphones CEO, Claus Falk, fat i The Trade Councils nordjyske repræsentant, chefkonsulent og internationaliseringsrådgiver Özkan Köksal, der hjælper nordjyske virksomheder med deres internationalisering. Sammen lavede de en klar plan, et såkaldt roadmap, for hvilke opgaver, de ønskede løst. Med Özkan Köksals hjælp og koordinering fik Danphone kontakt til de lokale The Trade Council repræsentationer på en lang række markeder for i første omgang at afdække potentialet på markederne og sondere mulig interesse ved de enkelte flådemyndigheder.

Den strategi har givet pote i blandt andet Chile og Ecuador.

”Både de chilenske og ecuadorianske flådemyndigheder står overfor at skulle udskifte hele deres kystradiosystem og opgradere til de IP-baserede systemer, som Danphone producerer. Fra Ambassaden i Santiago har vi præsenteret Danphone for de øverste myndigheder i Flåden og har assisteret med udarbejdelse af de tekniske specifikationer i udbudsprocesserne i begge lande, så Danphone er virkelig godt positioneret til at vinde projekterne. Det ville være en stor succes for dansk eksport på fjernmarkeder, hvor man som privat virksomhed ikke lige banker på Flådens dør og får den åbnet.”

Maria Kromand, leder af Handelsafdelingen ved The Trade Council i Santiago, der også dækker Ecuador.

Play video

”Sydamerika som kontinent er kæmpestort og har en kystlinje på over 30.000 km. Vi har haft kunder i Sydamerika i mange år, men besluttede os for at gå mere struktureret og analytisk til værks med respekt for de enkelte landes organisering og struktur med hensyn til kystradio og maritim sikkerhed.

Det lykkes for os, som en lille nordjysk teknologivirksomhed, med hjælp fra The Trade Council at få afdækket muligheder og skabe kontakt til de helt rigtige beslutningstagere i nogle meget store og komplekse organisationer. Som resultat har vi nu etableret nogle gode myndighedskontakter i alle de sydamerikanske lande med kystlinje, vi er blevet involveret i nogle helt konkrete projekter og mener også, at vi nu har sået nogle frø, der viser, hvad danske teknologivirksomheder kan mere generelt.

Claus Falk, CEO, Danphone

Kontakt vores rådgiver

Er du klar til at tage næste skridt i din eksportrejse? Så kontakt en af vores rådgivere.

Loading...