Gå til indhold
Storbritannien

Dansk biotech startup hjulpet til Storbritannien 

Efter at have deltaget i The Trade Councils tredags Innovate Now-program er danske biotech startup Cbio blevet klogere på det britiske marked og er nu bl.a. godt på vej til at rejse britisk kapital til deres kliniske forsøg.

Ønske om netværk i Storbritannien

Cbio deltog som en del af en dansk delegation til Anglo Nordic Life Science-konferencen, der fandt sted d. 5. maj 2022 i London. Deltagelsen var en del af et tredages-program arrangeret af The Trade Council med overordnet fokus på netværksopbyggelse og bedre forståelse for markedet i Storbritannien.

Cbio er en mindre dansk biotech-virksomhed, der har eksisteret siden 2019. Virksomheden er på vej i klinisk forsøg med deres tumor infiltrating lymphocyte (TIL) behandling, som er en lovende ny tilgang til kræftcelleterapi, der kan komme de mennesker til gavn, som tidligere ikke har responderet positivt på andre former for kræftbehandling.

Den danske biotech-virksomhed ville derfor gerne både opbygge et britisk netværk og få skabt kontakt til relevante investorer på det britiske marked, der kan finansiere et trecifret millionbeløb til de kliniske forsøg. 

Hør om CBIOs oplevelser her

Play video

Bedre forståelse for markedet og konkrete kontakter

Ved Anglo Nordic Life Science-konferencen deltog Cbio i 1:1 møder med investorer, og fik desuden lejlighed for at pitche deres virksomhed for de fremmødte. Derudover indebar Innovate Now-programmet bl.a. en pitch-træning session og et indblik i, hvad det kræver at starte virksomhed i Storbritannien. 

Virksomhederne var også på et besøg til Cambridge, arrangeret af One Nucleaus, en Cambridge-London life science medlemsorgantions, og så havde den danske ambassade arrangeret en netværksreception i ambassadørens residens, hvor ca. 100 repræsentanter fra britiske virksomheder og en lang række investorer deltog.

CFO ved Cbio Cecilia Hulten udtalte ved afslutningen af programmet, at ”det primære udbytte af programmet og herunder også konferencen har været, at vi har haft mulighed for at udvide vores netværk samt fået kendskab til relevante partnere og vigtige investorer”. Med øget forståelse for det britiske biotech-økosystem er Cbio nu klar til at følge op med nogle af de investorer, de mødte under programmet, og få kickstartet deres kliniske forsøg. 

Cbio udtalte også efter programmet, at kvaliteten af investorerne i Storbritannien var mindst ligeså god, som i USA, i og med at de fleste amerikanske venture capital-fonde har åbnet kontor i London og er mere tilgængelige her end i USA. ”Alt i alt var det en virkelig god oplevelse,” lød konklusion fra Cbio’s CEO Ulrik Cordes og CFO Cecilia Hulten. 

innovate now 2022 - 23 Nysgerrig på det britiske marked?

The Trade Council i Storbritannien og Irland har kunne understøtte Cbio ved at trække på et stærkt netværk inden for innovation på sundhedsområdet. 

Innovate Now-program har bidraget til virksomhedens forståelse for markedet i Storbritannien, og givet et indblik i hvordan aktører i Storbritannien fungerer, og hvordan en dansk virksomhed kan samarbejde med dem. Din virksomhed kan også komme med på et innovate now-program i 2022 – 2023 (bl.a. inden for Deep Tech, Medtech, Biotek og Sound). Datoerne er ikke fastlagt endnu, men hold dig opdateret på The Trade Councils sociale medier, eller kontakt Ilana Krasnik (nedenfor) for mere information.

kontakt

Loading...