Gå til indhold
Tyskland

CNC Onsite – næste stop, Tyskland

Danske CNC Onsite deltog i The Trade Councils SBM+-program, og arbejder nu i tæt samarbejde med The Trade Council på at penetrere det tyske marked. 

Danske CNC Onsite leverer bearbejdninger og service for metalindustrien, med speciale i blandt andet vindmøller. F.eks. tilbyder CNC Onsite komplette sortimentsløsninger inden for up-tower reparationer. 

Derfor vidste Aage Dam, Managing Director ved CNC Onsite, at der var et stort potentiale i det tyske marked allerede inden han valgte at deltage i SBM+-programmet (dengang under navnet Masterclass): ”vi har snakket om, at det er uklogt, at vi ikke gør mere på det tyske marked, end vi gør. Det er et marked, som ligger meget tæt på os, og der er mange vindmøller.

Og, fortsætter Aage Dam, ”vi prøvede at finde ud af, hvad vi skulle gøre, og hvordan vi kunne gøre det. Men vi undersøgte ikke markedet på en fokuseret og koncentreret måde. Vi forsøgte bare at tage de store kanoner og så skyde ud i alle retninger. Men med Masterclass (SBM+, red) har vi taget ét marked, det tyske, og kigget grundigt på det”.

SBM+ Sammen mod nye markeder

SBM+-programmerne er The Trade Councils tilbud, når flere virksomheder inden for samme sektor ønsker at få adgang til det samme marked. SBM+ tilbyder et strategisk grundlag for beslutningstagning, der kan guide din virksomhed med de første skridt mod eksport på skuldrene af en lokal vurdering af din forretningsmodel, feedback fra et rådgivende panel og indsigt fra et markedsbesøg.

SBM+-programmets struktur:

  • Workshop I – Kortlægning af nuværende forretningsmodel med Business Model Canvas-metoden (i Danmark)
  • Workshop II – markedsbesøg (på eksportmarkedet)
  • Workshop III – refleksioner (i Danmark)
  • Individuel feedback på forretningsmodel (i Danmark/virtuelt)

En af hjørnestenene i SBM+-programmet er en håndplukket gruppe af rådgivere med markedserfaring, der sammen med The Trade Councils faste rådgivere giver feedback og råd, der kan hjælpe virksomhederne på vej. Og det samarbejde, forklare Aage Dam, har været god hjælp når CNC Onsite har ”forsøgt at analysere det tyske marked for at forstå, hvad vi skal gøre for at opnå et bedre resultat på det marked”.

Gennem SBM+-programmet fik CNC Onsite god hjælp fra kyndige rådgivere til at gennemgå det tyske marked: ”da vi deltog (i SBM+, red) skulle vi forberede os på det tyske marked, og vi havde også gode folk, der forklarede os, hvordan markedet fungerer, og hvilken udvikling der var. På den måde fik vi et rigtig godt udgangspunkt for at beslutte, om vi skulle gøre mere der. Og der er ting at gøre”.

For Aage Dam var SMB+-konceptet også perfekt, fordi planen om at finde ud af, hvordan det tyske marked fungerede, var fastlagt på forhånd - det eneste, han skulle gøre, var at udfylde hullerne.

quote ikon
"Da Masterclass (SBM+, red) dukkede op, tænkte vi: Det er en rigtig god måde at gøre det på, fordi det er nemt for os at gøre det. Der er nogle dage for os, som er booket. Der er nogle deadlines. Der er ting, som vi skal gøre. Det giver virkelig god mening for en virksomhed som vores, hvor der altid er noget, man skal."
Aage Dam Managing Director, CNC Onsite
Efter SBM+-programmets afslutning har CNC Onsite arbejdet videre med den viden, de blev opnået. Med hjælp fra The Trade Council er Aage Dam og CNC Onsite nu på vej til at tage det næste skridt i deres eksporteventyr: ”det er virkelig at tage et dybere skridt ind på markedet og finde ud af, hvad vi kan gøre der, hvad vi skal forsøge at ændre, eller hvordan vi skal gribe det an.

SKAL DU OGSÅ VÆRE MED I SBM+? Kontakt

SBM+ giver virksomheder en strategisk tilgang til markedsmuligheder i Tyskland gennem en lokal vurdering af virksomhedens forretningsmodel. Programmet giver mulighed for at udvide den kommercielle tilgang til det tyske marked og udvikle en stærk go-to-market-strategi gennem interaktion med specialiserede lokale rådgivere fra The Trade Council og et rådgivende panel med erfaring på markedet.

Du kan læse mere her, skrive en mail til [email protected] eller kontakte en af vores rådgivere. 

Loading...