Gå til indhold
KAMSTRUP

Afrikansk eventyr i sigte for dansk vandteknologi

Den danske virksomhed Kamstrup indgik i starten af 2017 en aftale med Ghanas nationale vandforsyning om levering af 40.000 intelligente vandmålere. Det er det første og største projekt inden for intelligent vandmåling i Ghana. Siden har Kamstrup fået en ordre mere.

Kamstrup sender 40.000 intelligente vandmålere afsted mod Ghana - og det er ikke kun en stor handel for virksomheden. Det er også et tegn på, at de store udfordringer med vandmangel i Afrika nu resulterer i efterspørgsel på bæredygtige løsninger. Kamstrup har allerede modtaget den næste ordre på 40.000 vandmålere, og virksomheden forventer derfor, at der kommer til at ske en udvikling i fremtidige leverancer til Afrika.

”Der er et stort potentiale for intelligent måling i Afrika, hvor der er store udfordringer med mangel på vand. Vi forventer at se et marked, der vokser hastigt inden for de næste tre til fem år. Vi følger udviklingen i Afrika tæt og kan se store muligheder for et Afrika-eventyr for dansk vandteknologi,” siger Per Trøjbo.

The Trade Council spiller stor rolle

Den ghanesiske vandforsyning Ghana Water har med støtte fra Verdensbanken valgt at investere i ny vandteknologi. De intelligente vandmålere, også kaldet smart water-meter, giver forsyningsselskabet mulighed for at opdage lækager og få de informationer, der er nødvendige for at vide, hvor de mest alvorlige problemer i netværket findes, og hvor der derfor skal prioriteres reparationer og udskiftninger.
 
Aftalen med Ghana Water var Kamstrups første og største ordre på vandmålere i Afrika. Siden har Kamstrup fået yderligere en ordre på 40.000 vandmålere fra Ghana Water, og samarbejdet med The Trade Council har været en nødvendighed for handlerne med Ghana Water. ”Det er altid vigtigt at kende markedet og kulturen. Derfor er vi afhængige af gode samarbejdspartnere, der hjælper med at forstå kulturforskelle og ligeledes med at åbne de rette døre,” siger Senior Vice President i Kamstrup Per Trøjbo.

På den danske ambassade i Accra mener man, at Ghanas status som mellemindkomstland har sørget for en stigende urbanisering og globalisering, hvilket er baggrunden for, at de udenlandske investeringer i landet er blevet øget.

”Vi har set en øget efterspørgsel efter mere effektive serviceydelser både i privat og offentligt regi. Prisen på både vand og energi er steget kraftigt de seneste år, hvilket har betydet behov for effektivisering og introduktion af mere langsigtede og ressourcebesparende tiltag,” lyder det fra Jakob Kahl Jepsen, der var rådgiver for The Trade Council på den danske ambassade i Accra indtil september 2017.


”Vi kan godt lide at arbejde sammen med ambassaden, fordi de åbner døre på højt niveau, så vi får taletid hos de rigtige personer. Det betyder meget for vores virksomhed”
Per Trøjbo,  Senior Vice President, Kamstrup
Ambassaden har hjulpet Kamstrup med market entry i Ghana

Ghana er glade for danske produkter

Ghana Waters interesse for Danmark blev allerede vækket tilbage i 2014, hvor den danske ambassade i Accra arrangerede en business delegation til Danmark fra Ghana. Temaet for besøget var Renewable Energy & Environment. Besøget til Kamstrup blev starten på et samarbejde og ordren af vand- og elmålere til Ghana. 

Handlen mellem Ghana Water og Kamstrup viser, at dansk eksport også går til Vestafrika, og det glæder den ghanesiske ambassade i Danmark. 
”Vi sætter virkelig pris på dansk eksport til Ghana på grund af kvaliteten og pålideligheden i produkterne,” siger Mr. Yakubu Alhassan fra den ghanesiske ambassade i Danmark.

Godt samarbejde med ambassaden

Danske virksomheder med energiløsninger opfordres derfor til at undersøge eksportmuligheder i Vestafrika, ligesom Kamstrup har gjort, og her kan ambassaden være en stor hjælp. 
”Vi kan godt lide at arbejde sammen med ambassaden, fordi de åbner døre på højt niveau, så vi får taletid hos de rigtige personer, og det betyder meget,” lyder det fra Per Trøjbo.
Det gode samarbejde mellem Ghana Water og Kamstrup er stadig i fuld gang. I slutningen af november besøgte Kamstrup sammen med H.M Dronning Margrethe Ghana Water i forbindelse med et af Danmarks officielle erhvervsfremstød.

Jakob Kahl Jepsen er blevet afløst som eksportrådgiver på den danske ambassade i Ghana af Søren Robenhagen.

Se videoen fra ghana waters besøg hos kamstrup den 7. februar 2017

Play video

Er du interesseret i at høre mere om din virksomheds muligheder i ghana?

Så kontakt os og hør nærmere.

Loading...

    Læs mere

    Loading...